Connect with us
Vela: "Puteți merge unde doriți!" Dispar declarațiile pe propria răspundere!

Știri

Vela: „Puteți merge unde doriți!” Dispar declarațiile pe propria răspundere!

În România se vorbește de o relaxare a măsurilor impuse de autorități. Astfel, după 15 mai va fi ridicată starea de urgență și va fi înlocuită cu o stare de alertă. Unele măsuri vor fi ridicate, iar altele noi vor fi impuse, precum purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile publice închise. Aceste mișcări vor fi efectuate pentru a ține sub control situația provocată de noul coronavirus. Despre unele măsuri noi ce vor intra în vigoare după 15 mai a vorbit și Marcel Vela, Ministrul de Interne.

Vela: „Puteți merge unde doriți!” Dispar declarațiile pe propria răspundere!

Acesta a organizat pe o rețea de socializare o sesiune de răspunsuri la întrebările oamenilor nelămuriți în privința lucrurilor pe care vom avea voie să le facem după 15 mai.

Astfel, ministrul a precizat că declarațiile pe propria răspundere nu vor mai fi necesare de la 15 mai. Cu toate acestea, se va respecta, în continuare, măsura care permite adunarea la un loc a cel mult 3 persoane. Această restricție va rămâne în vigoare pentru a evita răspândirea noului coronavirus care încă amenință România.

Întrebat de un utilizator dacă poate merge cu familia la iarbă verde, Vela a răspuns afirmativ. Totuși, va fi nevoie de respectarea strictă a măsurilor de protecție și a distanțării sociale.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră. Evident, respectând regulile impuse în ordonanţele militare. Trebuie să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acum, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

De asemenea, ministrul a declarat că nu va fi impusă o limită teritorială. Astfel, oameni se vor putea deplasa și în afara localității, fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Referitor la vizitele celor vârstnici, Vela nu încurajează aceste acțiuni, având în vedere că ei reprezintă categoria cea mai vulnerabilă.

În ceea ce privește reluarea zborurilor, Vela a declarat că această decizie nu depinde decât de România, ci și de ce se întâmplă în ţara respectivă. De asemenea, oamenii care vin din zonele roșii de coronavirus vor fi, în continuare, carantinați în țară.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Stavarache

    2020-05-07T11:27:05+03:00 at 11:27

    Buna ziua pt persoanele ce sant angajate la azile particulare dupa ridicarea restrictiei mai trebuie sa stea la izolare la locu de munca multumesc astept raspuns

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top