Connect with us
Veste proastă pentru unii pensionari! Îşi pot pierde dreptul la pensie. Ce categorii sunt vizate

Știri

Veste proastă pentru unii pensionari! Îşi pot pierde dreptul la pensie. Ce categorii sunt vizate

Veniturile medii ale pensionarilor actuali sunt de 1.180 lei, potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, putând varia în funcţie de vechime şi venituri.

În anumite condiţii unii pensionari îşi pot pierde dreptul la pensie, după cum arată legea aflată în vigoare. Concret, pensionarea anticipată şi cea anticipată parţială se poate obţine de către femei şi bărbaţi deopotrivă, dacă îndeplinesc condiţiile din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

Aceeaşi Lege a pensiilor interzice însă cumulul acestor tipuri de pensie cu anumite venituri. Dacă autorităţile descoperă că interdicţiile nu sunt respectate, dreptul la pensie e suspendat în ziua următoare momentului când au început să fie cumulate respectivele venituri. În primul rând, cine e pensionat anticipat nu mai poate lucra în baza unui contract de muncă, veniturile salariale neputând fi câştigate cu cele din pensia anticipată/parţială.

De asemenea, nu se poate cumula salariul dintr-un raport de serviciu cu pensia anticipată/parţială. De exemplu, funcţionarul public nu mai poate continua munca şi primi şi pensie anticipată în acelaşi timp. Excepţie fac doar consilierii judeţeni Pensia anticipată/parţială nu se poate cumula nici cu veniturile din activităţi în funcţii elective, exceptând indemnizaţia de consilier local/judeţean, scrie adevarul.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Bogdan B

    2019-01-28T07:42:44+02:00 at 7:42

    Ar trebui și pensionarilor MAPN și MAI sa li se interzică fumului pensiei cu salariul.
    Ei ies la pensie la 45 50 de ani și apoi se angajează bugetari.
    E plin de ei.
    Dacă sunt in putere sa lucreze in continuare la Armata Poliție SRI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top