Știri

Vești bune pentru cadrele didactice. Ministerul Educației a solicitat dozele pentru vaccinarea profesorilor

Vești bune pentru profesori din partea Ministerului Educației. Pe site-ul oficial apare că Ministerul a solicitat aproximativ 60.000 de doze pentru vaccinarea cadrelor didactice din România. Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622.

Ministerul Educației pregătește dozele pentru vaccinarea profesorilor

Profesorii din România vor fi vaccinați anti-coronavirus. În acest sens, Ministerul Educației a solicitat dozele cu vaccin necesare pentru acest demers. Instituția condusă de Sorin Cîmpeanu a solicitat aproximativ 60.000 de doze pentru vaccinarea personalului din învățământ. În total este vorba despre 59.946 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, dintre care 44.324 sunt destinate persoanelor sub vârsta de 55 de ani și 15.622 de doze pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

Solicitarea cu numărul de doze necesare de vaccin a fost transmisă către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva virusului Sars Cov.

„Ministerul Educației a transmis astăzi, 17.02.2021, Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile)”, se arată pe site-ul Ministerului Educației.

De asemenea, a fost transmisă și lista celor 20 de locații, pe fiecare centru universitar, destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învățământul universitar și persoanele de contact responsabile.

„Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

S-au deschis școlile. Câți elevi s-au infectat cu coronavirus

S-au deschis școlile și au apărut și primele cazuri de elevi infectați cu coronavirus. De pe 8 februarie, când a început școala cu prezență fizică, și până acum, numărul elevilor depistați pozitiv cu virusul Sars Cov 2 a ajuns la 600. Potrivit Ministerului Educaţiei, 542 de clase au activitatea suspendată din cauza coronavirusului, de la reluarea cursurilor faţă în faţă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.815 cazuri noi de coronavirus. 62 de români au murit din cauza infecţiei cu virusul, iar în ATI sunt 935 de bolnavi.

Până miercuri, 17 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 768.785 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 714.709 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Share
Scris de
Dumitrache Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More