Connect with us
Zeci de mii de elevi din România vor primi 180 de lei pe lună! Au anunțat o singură cerință

Știri

VEŞTI extraordinare pentru bugetari! Se întâmplă din 2018

Potrivit unui proiect de lege publicat de Ministerul Dezvoltării, sporurile vor ajunge până la 75% din salariul de bază. Asta, pentru pentru angajaţii care muncesc în condiţii deosebit de periculoase.

Cele mai mari sporuri vor primi, din 2018, cei din instituţiile publice sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Angajaţii care lucrează în condiţii deosebit de periculoase, cum ar fi personalul de la medicină legală sau cei care intră în contact direct cu bolnavii de TBC, vor primi sporuri de până la 75% din salariul de bază.

Vor primi sporuri şi cei care lucrează în condiţii de radiaţii

Pentru condiţii de muncă vătămătoare sau periculoase, angajaţii vor încasa suplimente de până la 35 %. În această categorie se încadrează cei care îşi desfăşoară activitatea în locuri unde funcţionează instalaţii de înaltă frecvenţă sau staţii de bruiaj.

Sporuri de până la 20% vor primi şi angajaţii care muncesc în localităţi situate la altitudine sau în condiţii de radiaţii.

Conform notei de fundamentare a proiectului publicat de Ministerul Dezvoltării, personalul care activează sub influenţa a patru factori de risc va primi un spor de până la 15% din salariul de bază.

Citeşte şi Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Lia Olguța Vasilescu! Sunt vizați toți românii care muncesc!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top