Connect with us
Stephen Hawking a murit - Astrofizicianul avea 76 de ani

Știri

Vezi ce avertisment dă Stephen Hawking omenirii

Profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton, Stephen Hawking a făcut un anunţ important.

Stephen Hawking a declarat, într-o conferință, că oamenii trebuie să se mute în afara planetei sau vor dispărea în următorii o mie de ani. Hawking a vorbit și în trecut despre pericolul în care se află omul din cauza dezvoltării inteligenței artificiale și a ”barbarismului” acestuia.

În luna februarie, omul de știință a declarat că o soluție pentru salvarea omenirii este colonizarea altor planete. „Trebuie să continuăm să mergem în spațiu. E pentru viitorul umanității. Nu cred că vom supraviețui în următorii o mie de ani fără să depășim limitele planetei noastre fragile”, a spus Stephen Hawking, la sfârșitului unei conferințe care s-a desfășurat la Sidney.

În anii 1965-1970, Stephen Hawking elabora un model matematic asupra originii și evoluției Universului în expansiune, din momentul „marii explozii” inițiale ( Big Bang-ului) și întreprinde studii asupra relației dintre găurile negre din Univers și termodinamică. Cercetările sale l-au dus la concluzia că aceste găuri negre au o durată de existență limitată, constituirea unor perechi de particule-antiparticule virtuale ducând la o „evaporare” treptată a acestora sub forma radiației Hawking.

La Conferința Internațională asupra Relativității Generale și Gravitației din 2004, care a avut loc la Dublin, Stephen Hawking a emis idea conform căreia găurile negre ar putea transmite, într-o manieră deformată, informații asupra întregii materii pe care au asimilat-o.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top