Connect with us
Victor Ciorbea audiat la Parchetul Militar în Dosarul Mineriadei. Avocatul Poporului a fost chemat în calitate de martor.

Știri

Victor Ciorbea, audiat în dosarul Mineriadei: Au fost discuții despre ce funcții am avut

Victor Ciorbea este audiat la Parchetul Militar. La ora transmiterii acestei știri, avocatul poporului dă explicații în dosarul Mineriadei.

Update, ora 13:58: Victor Ciorbea, la ieșire de la Parchetul Militar: O să puteți să aflați când ajunge dosarul la instanța. Mare lucru nu am avut cu ce să contribui la aflarea adevărului. Au fost discuții despre ce funcții aveam pe vremea aceea.

Despre acele evenimente nu am vorbit niciodată cu Ion Iliescu sau Petre Roman. Am dat mâna la 1 Decembrie, la unele recepții, dar nu am vorbit despre asta.

Știre inițială: La sosirea la Parchetul Militar, Victor Ciorbea a declarat că a fost chemat în calitate de martor.

„Sunt martor. Am fost surprins, șocat, ca orice om care a văzut acele momente. Rămâne să discut cu procurorul militar să văd ce mă întreabă. E greu să-mi amintesc după 27 de ani.”, a declarat avocatul poporului la intrare în sediul Parchetului Militar.

Victor Ciorbea trebuie să dea explicații pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

În dosarul Mineriadei au fost puse sub acuzare mai multe persoane pentru infracţiuni contra umanităţii. Printre acestea se numără Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu şi Miron Cozma.


Știri pe aceeași temă

Ion Iliescu, despre Dosarul Mineriadei: „Nu am nimic să-mi reproșez”

Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu și Petre Roman, INCULPAȚI

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top