Connect with us
gainile

Știri

VIDEO: În ce situație oamenii GÂNDESC CA GĂINILE

Oamenii numără de obicei de la stânga la dreapta, acest lucru fiind înnăscut. Dar știați că și puii de găină fac exact la fel? Dacă vei pune mai multe numere, de la 1 la 10 să zicem, pe o scară orizontală, le vei așeza în ordine de la stânga la dreapta, însă acest lucru îl fac și găinile, potrivit unui experiment realizat de oamenii de știință.

Cercetătorii de la Universitatea din Padova susțin că număratul de la stânga la dreapta, în ordine crescătoare, nu este specific uman, pentru că așa numără și găinile, scrie site-ul descopera.ro. Mai mulți pui de găină au fost învățați să recunoască numărul 5 (reprezentat sub forma a cinci pătrățele de culoare vișinie pe un fond alb) iar apoi le-au arătat numărul 2. Puii de găină au mers mai întâi la stânga, unde era reprezentat numărul 2 și apoi la dreapta, la 5.

CITEȘTE ȘI: VEZI CUM A STRĂLUCIT KATY PERRY LA SUPER BOWL 2015!

Experimentul a mers și mai departe, incluzând un număr de bază, aflat la mijloc, între două numere. Astfel că, puii de găină au ”citit” numărul 8, apoi 20, apoi 32, de la stânga la dreapta. Răspunsul la dilema oamenilor de știință, și anume de ce sunt tentați oamenii și găinile să numere de la stânga la dreapta, poate fi găsit acum milioane de ani.

Specialiștii spun că de-a lungul evoluției s-a produs o asimetrie a creierului care permitea animalelor, în special păsărilor, să proceseze mai bine și mai rapid informația. În clipa de față se efectuează cercetări și asupra altor animale, pentru a vedea dacă acest lucru este comun tuturor speciilor de pe Pământ.

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top