Connect with us
Singurii piloți din România care i-au adus Regelui Mihai I un ultim omagiu, ținând cont de pasiunea acestuia pentru aviație

Știri

Singurii piloți din România care i-au adus Regelui Mihai I un ultim omagiu! Nu au uitat de pasiunea acestuia pentru aviație – VIDEO

Regele Mihai a fost înmormântat astăzi, având parte la funeralii de o ceremonie fastuoasă organizată de Casa Regală a României!

Autoritățile române au făcut din pacate multe stângăcii în toată perioada de doliu, dorind parcă să uite că această țară trebuie să îi poarte un imens respect.

Regele Mihai a fost cunoscut pentru pasiunea sa pentru aviație și încă de la vârsta de 12 ani a avut parte de primul său zbor, în calitate de pasager. Asta deși îi era interzis să zboare la acea vreme din cauza riscurilor la care se supunea.

În 1930 Regele Mihai a fost unul dintre susținătorii care au pus bazele înfințării Aeroclubului României, care este și astăzi în funcțiune. Toată lumea se aștepta ca actuala conducere să organizeze un eveniment și ca Trenul Regal să fie însoțit de avioane ușoare în drumul spre Curtea de Arges, locul în care Regele Mihai a fost înmormântat.

Din păcate Aeroclubul României nu a organizat nici un eveniment și a ales să „uite” de membrul său fondator. Însă, doi piloți pasionați de zbor au organizat pe cont propriu un zbor în semn de respect și mulțumire pentru tot ce a făcut Majestatea sa pentru aviația românească și timp de câteva minute au „escortat” Trenul Regal.

Trenul regal a fost survolat pe distanta Răcari-Titu, Regele primind astfel un ultim omagiu din partea celor doi piloți care și-au dorit să rămână anonimi.

VIDEO – Momentul în care trenul regal a fost survolat de un avion ușor în semn de RESPECT


Sursa: AIR24.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top