Connect with us
Viorica Dăncilă, sedință pentru evaluarea pagubelor inundațiilor

Știri

Viorica Dăncilă, sedință pentru evaluarea pagubelor inundațiilor

Premierul Viorica Dăncilă a convocat marţi, la ora 10,00, mai mulţi membri ai Cabinetului, pentru a participa la o şedinţă operativă de evaluare a pagubelor produse de inundaţii şi a măsurilor rapide de intervenţie.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, la şedinţă vor participa: ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran.

Luni, şefa Guvernului a mers în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna şi Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor şi comunităţilor afectate.

În timpul vizitei din judeţul Buzău, premierul a anunţat că, în şedinţa de Guvern de joi, ar putea fi acordate ajutoare pentru localităţile care au fost afectate de inundaţii.

„Facem o misiune de evaluare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, vrem să vedem de ce au nevoie autorităţile locale, vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să poată să aibă un ajutor imediat. (…) Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate judeţele, din toate localităţile care au fost afectate, iar în şedinţa de Guvern de joi să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl aşteaptă de la noi”, a declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă, ședință operativă la Guvern

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni la Prefectura Braşov că în ultimele cinci zile au fost afectate de inundaţii 285 de localităţi din 35 de judeţe, ceea ce înseamnă „o arie foarte mare” şi o încercare foarte grea pentru autorităţi.

Potrivit ministrului de Interne, în acest moment nu mai sunt localităţi în care să nu se poată ajunge.

Carmen Dan a anunţat şi că, în cursul serii de luni, în localitatea Coşula din judeţul Botoşani, au fost evacuate 17 persoane dintre care 7 copii, casele acestora fiind în pericol de prăbuşire. În localitatea respectivă vor fi aduse şase locuinţe modulare în regim de urgenţă.

Citește și Alertă de inundații! Cod portocaliu în trei judeţe şi Cod galben în opt judeţe

Citește și Dezastru în Brașov. Bilanțul inundațiilor care au lovit orașul

„Ne aşteaptă o etapă de evaluare a pagubelor pe care trebuie să o facem într-un timp scurt şi cu mare seriozitate. Mai există trei drumuri judeţene unde se circulă cu dificultate. Nu sunt probleme medicale şi nu sunt urgenţe”, a precizat ministrul.

În judeţul Bacău, pe care Carmen Dan l-a vizitat în cursul zilei de luni, este nevoie, potrivit ministrului, de 15 locuinţe modulare pentru care va face demersuri să ajungă cât mai repede în zona respectivă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top