Connect with us
Vlad Voiculescu este noul ministru al Sanatatii

Știri

Vlad Voiculescu este noul ministru al Sanatatii

Klaus Iohannis a aprobat propunerea premierului Dacian Ciolos pentru sefia Ministerului Sanatatii, dupa demisia lui Achimas Cadariu. Vlad Voiculescu este noul ministru incepand de azi.

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire al lui Vlad Voiculescu in fruntea Sanatatii, la nici o zi dupa ce a fost propus de premier. Vlad Voiculescu este cunoscut ca fondatorul „retelei citostaticelor”, alcatuita din voluntari care transportau medicamente bolnavilor de cancer fara sa ceara niciun ban. Voiculescu este cunoscut in societatea civila. Acesta este implicat in mai multe proiecte sociale in domeniul sanatatii. Este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Vlad Voiculescu detine o diploma de licenta si un master terminate la Viena (Vienna University of Economics and Business Administration). Numirea lui Voiculescu vine dupa scandalul dezinfectantilor si criza bebelusilor de la Arges, doua evenimente pe care fostul ministru, Patriciu Achimas Cadariu, nu a stiut cum sa le gestioneze.

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma a cerut intrarea in faliment

Monica Pop o ataca pe Olivia Steer: „Cine crede in ea isi poate ucide copilul!”

Diferentele de abordare l-au lasat fara scaunul de ministru

„In aceasta dimineata am avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos. Exista diferente de abordare, motiv pentru care am decis sa-mi inaintez demisia. Principala noastra preocupare o reprezinta siguranta pacientilor in conditiile repectarii legii, De aceea, am ales sa facem analizele care puteau fi facute cel mai rapid”, isi anunta Cadariu demisia pe 9 mai.

Scandalul Hexi Pharma, pe agenda lui Voiculescu

Noul ministru al Sanatatii va trebui sa duca mai departe planul initiat de Dacian Ciolos, care a fost cateva zile ministru interimar la Sanatate, in legatura cu problema dezinfectantilor. In ultimele zile, au aparut noi informatii in acest dosar: Armata Romana si Serviciul Roman de Informatii foloseau si ele produse de la Hexi Pharma. Desi folosea produsele acestora, SRI-ul a informat in acelasi timp guvernele si administratia prezidentiala din ultimii ani in legatura cu pericolul dezinfectantilor diluati, ceea ce a creat o controversa in societate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top