Connect with us
Vremea in iulie, august si septembrie

Știri

Vremea in iulie, august si septembrie. Specialistii ANM au VESTI FOARTE PROASTE

Vin vremuri grele pentru Romania. Meteorologii au realizat prognoza valabila pentru intervalul iulie-septembrie, iar vestile sunt dintre cele mai proaste, mai ales pentru agricultori. In iulie, august si septembrie valorilor termice vor fi peste medie, iar lipsa precipitatiilor va fi resimtita in majoritatea zonelor.

Prognoza de specialitate a fost publicata recent de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si arata ca in luna iulie, temperaturile medii se vor situa peste normalul perioadei in sud-estul tarii si local in sud, est si in vestul extrem. In restul Romaniei, vor fi valori termice apropiate de media climatologica. In ceea ce priveste valorile termice medii, valorile temperaturilor se vor situa intre 15 si 23 de grade Celsius in Moldova, si intre 18 si 24 de grade Celsius in Oltenia si Muntenia.

Precipitatiile totale prognozate pentru luna iulie vor fi deficitare, astfel incat cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Moldova (n.r. – 112 l/mp), Muntenia si Maramures (n.r. – 102 l/mp), Transilvania si Oltenia (n.r. – pana la 100 l/mp).
In luna august, meteorologii estimeaza ca temperatura aerului va fi peste medie in sud-est si local in sud si vest. In celelalte zone, valorile termice vor fi apropiate de normal, iar cele mai scazute temperaturi medii vor fi in Transilvania (n.r. – intre 16 si 20 de grade Celsius). Valori termice medii mai ridicate vor fi in Dobrogea, Banat, Oltenia, Muntenia si Moldova (n.r. – pana la 23 de grade Celsius).

Citeste si: Hidratarea pe canicula si cele mai bune lichide pe care trebuie sa le consumi

Vremea de Rusalii 2016. Prognoza meteo pentru weekend

In ceea ce priveste ploile, cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului. Cele mai mari cantitati se vor inregistra in Muntenia (n.r. – 95 l/mp), Transilvania (n.r. – 90 l/mp) si Oltenia (n.r. – 88 l/mp).
Luna septembrie aduce valori termice mai ridicate decat media climatologica de 14,8 grade Celsius, in sud si sud-est, si local in celelalte zone ale tarii. Temperaturi medii de 18-19 grade Celsius, in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

La fel ca in celelalte doua luni, cantitatile de precipitatii vor fi sub media lunii in cea mai mare parte a tarii. Doar in regiunile nordice si centrale, acestea se vor apropia local de valoarea normala: 55 litri/mp. In Crisana, Banat si Maramures, cantitatile medii de precipitatii ar putea ajunge la 70 — 78 l/mp. In Moldova si Dobrogea, estimarile sunt cuprinse intre 23 si 59 l/mp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top