Connect with us
Vremea de Crăciun 2016. Nu vom avea zăpadă Crăciunul acesta în regiunile sudice, conform prognozei pentru perioada 19-25 decembrie.

Vremea

Vremea de CRĂCIUN 2016. Prognoza meteo pentru 25 decembrie

Vremea Crăciun 2016. ANM a publicat prognoza meteo pentru intervalul 19-25 decembrie 2016.

Dacă vă așteptați la zăpadă de Crăciun, meteorologii nu vin cu vești tocmai grozave. Sunt slabe șanse de a avea o pătură de nea în regiuni precum cele de sud sau sud-est. Cel mai indicat ar fi să mergeți la munte, dacă doriți cu adevărat un Crăciun alb.

Vremea Crăciun 2016 – Prognoza meteo pe regiuni

În Banat și Crișana, săptămâna aceasta temperaturile nu vor avea variații semnificative. Maximele vor fi cuprinse între 1 și 3 grade, iar nopțile vor aduce temperaturi sub media de îngheț. Minimele vor ajunge și la minus opt grade.

În ceea ce privește probabilitățile de precipitații, acestea sunt ridicate luni și marți dar și în perioada 23 – 25 decembrie, când sunt posibile fulguieli foarte slabe.

În Transilvania, temperaturile vor fi în creștere ușoară, depășind pragul de 0 grade. Minimele rămân foarte scăzute, cuprinse între minus 9 și -7 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitații este mai ridicată în perioada 19 – 20 decembrie. În ceea ce privește ziua de Crăciun, se anunță un cer variabil.

În Maramureș, maximele vor atinge 1 grad Celsius. Nopțile rămân foarte reci, cu temperaturi care ajung până la -9 grade. Între 17 și 19 decembrie, va fi ger.

Se vor semnala precipitații zilnic, în intervalul 23 – 25 decembrie, acestea vor fi prezente pe suprafețe întinse și posibil să fie mai însemnate cantitativ.

În Moldova, maximele se află în scădere accentuată, atingând cel mult 1 grad. Noaptea, termometrele vor indica mult sub 0 grade, atingând și valori de -8 grade.

Zilele de 19 și 20 decembrie se caracterizează prin precipitații mai însemnate cantitativ.

Vezi și: Vremea de Revelion 2017

Vremea Crăciun 2016 – Fără zăpadă în Sud

Vremea în Dobrogea va fi una destul de rece în această perioadă. Maximele sunt în scădere, ajungând spre 0 grade, valori mai mici decât în mod normal pentru aceast interval. Spre final de săptămână temperaturile cresc până la 2 grade. Temperaturile sunt sub pragul de îngheț pe timp de noapte.

Vor fi precipitaţii în jurul datei de 20 decembrie, dar şi în restul intervalului se menţin condiţiile de apariţie a acestora.

În Muntenia, temperaturile se află în creștere ușoară, urmând a ajunge până la 2 – 3 grade. Minimele sunt cuprinse în jurul valorii de -6…-7 grade.

Vor fi precipitaţii în zilele de 19 şi 20 decembrie, dar şi în restul intervalului se menţin condiţiile de apariţie a acestora.  Șansele ca în București și în alte zone ale Munteniei să ningă de Crăciun sunt foarte scăzute.

În Oltenia, maximele vor atinge 3-5 grade Celsius, urmând să varieze ușor până la final intervalului prognozat. Minimele pot atinge chiar și -7.

Vor fi precipitaţii în jurul datei de 24 decembrie, de Ajunul Crăciunului, iar în restul intervalului condiţiile de apariţie a acestora vor fi reduse.

La munte, temperaturile cresc  până la medii de 2 grade Celsius, în timp ce nopțile rămân reci, cu temperaturi ce coboară mult sub pragul de îngheț.

Dacă vreți zăpadă de Crăciun, muntele este locul potrivit în care să mergeți. Pe pârtiile din Bușteni, Azuga și Sinaia, stratul de zăpadă măsoară în acest moment peste 13 centimetri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top