William Christopher, actorul din „M.A.S.H”, a murit

01.01.2017
William Christopher, actorul din „M.A.S.H”, a murit

Actorul William Christopher, cunoscut pentru rolul preotului Mulcahy din „M.A.S.H”, a murit la vârsta de 84 de ani. Acesta a pierdut lupta cu cancerul.

William Christopher a murit în Ajunul Anului Nou, în locuița sa din Pasadena. Actorul s-a stins sub privirile neputincioase ale soției. El a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Până în urmă cu o lună, tratamentul a decurs bine.

„Acum două săptămâni, starea sa s-a înrăutăţit”, a declarat agentul actorului. „A început să se simtă rău săptămâna aceasta acasă şi s-a stins fără dureri în această dimineaţă (sâmbătă, n.r)”.

Loretta Swit, actriţa din serialul „M.A.S.H”, care a interpretat-o pe maior Margaret „Hot Lips” Houlihan, și-a exprimat regretul.

„Dragul nostru Bill şi bunătatea sa sunt un argument că Raiul există. Nu l-am auzit niciodată plângându-se sau să-şi iasă din fire. Toată lumea îl adora. Avea un adevărat simţ al umorului şi era un mare om (…). A fost cea mai bună distribuţie cunoscută vreodată. I-a făcut pe mulţi să meargă la biserică mai des cu interpretarea sa”.

Cine a fost William Christopher

William Christopher a jucat în mai multe show-uri de televiziune precum „The Patty Duke Show” şi „Good Times”.

Mai târziu a devenit preotul Francis Mulcahy din „M.A.S.H”, în 1972. Acest personaj l-a interpretat până la sfârşitul serialului, în 1983.

A reluat rolul în continuarea sitcomului „After M.A.S.H” din 1983 până în 1985.

Ultima dată, William Christopher a apărut în mai multe episoade din „Days of Our Lives”, în 2012.

Citește și: Alan Williams, primul manager al formației The Beatles, a murit

Moartea sa survine la un an după ce colegul său din serial. Wayne Rogers a murit la vârsta de 82 de ani în ajunul Noului An, în 2015.