Connect with us
Aeroportul Otopeni - Zoburi anulate în urma deciziei de suspendare a zborurilor Boeing 737 MAX

Știri

CNAB: Nu există zboruri anulate pe aeroportul Otopeni pe 8 ianuarie

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă la Otopeni și Băneasa, a transmis CNAB duminică. Ninsoarea din 6 ianaurie a provocat multe intârzieri și curse anulate pe Aeroportul Otopeni din București. Companiile Wizzair, Tarom, Ryanair, Lufthansa, KLM, Blue Air și alte linii aeriene au probleme la sosiri și plecări spre și din București Otopeni.

Update, 8 ianuarie, ora 9.30:  „Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă. Nicio cursă nu este anulată şi nu există întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo din România. Pot apărea eventuale mici întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor”, potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naționale Aeroporturi București remis duminică

Update, 7 ianuarie, ora 9.30: „Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă atât pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, cât și pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condițiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de până în 30 de minute la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor”, precizează CNAIB într-un comunicat transmis AGERPRES.

Update, ora 23:41: Zborul WizzAir dinspre Roma, care trebuia să aterizeze la 23:55 a fost anulat.

Update, ora 23:38: Zborul Austrian Airlines de la Viena trebuia să aterizeze la 22:50 a fost reprogramat pentru 23:33, dar încă întârzie.

Update, ora 23:37: Cursa Blue Air dinspre Madrid are o întârziere de peste 2 ore. Aeronava trebuia să aterizeze la ora 23:35, dar se estimează că asta nu se va întâmpla mai devreme de 2:42 AM.

Zboruri întârziate sau anulate 6 și 7 ianuarie

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat într-un comunicat de presă care sunt zborurile ce au fost anulate sau au întârzieri. Regăsiți mai jos situația la ora 21:00 conform siteului Bucharest Airports.


Plecări de pe Otopeni spre:

  • Zborul Wizzair spre LA VALETTA (MLA), indicativ zbor W63259 are o întârziere de aproape 4 ore, fiind programat spre decolare la ora 23:15.
  • Tarom are un avion care va pleca spre Valencia, rută zbor RO431, la ora 23:26, în loc de ora 21:00, zborul este operat și pentru compania  Air Europa, număr zbor UX3708
  • Ryanair are zborul FR7347 spre Dublin întârziat și programat spre delocare 22:09 în loc 21:45.
  • Tot în 6 ianuarie Turkish Airlines, rută zbor TK1046, urmează să decoleze la ora 23:35.

Sosiri Otopeni 6 și 7 ianuarie

  • Zborul British Airways BA884 este programat să aterizeze  la ora 23:11.

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că mai multe curse de pe Aeroportul „Henri Coandă” au întârzieri de peste o oră din cauza operațiunilor de devigare.

Pasagerilor li se recomandă să acceseze site-urile companiilor aeriene pentru a afla informații actualizate despre programul zborurilor din Otopeni în 6 și 7 ianuarie 2017 sau sa intre pe siteul www.bucharestairports.ro, unde poti vedea detalii în timp real cu orarul de la plecări și sosiri.

De asemenea dacă vă aflați în posesia nunărului de zbor puteți accesa siteul flightradar24.com, unde aveți posibilitatea de a urmări online zborul.

Știrea inițială


Update, ora 13.41:  Compania aeriană Wizz Air a mai anulat încă patru cursele aeriene de pe rutele Bucureşti – Dortmund şi Bucureşti – Cluj, din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. În total, 17 curse au fost anulate în prima parte a zilei.

Compania ungară low-cost Wizz Air a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucureşti – Londra, Bucureşti – Paris, Bucureşti – Charleroi Bucureşti – Stockolm, Bucureşti – Dortmund şi Bucureşti – Cluj, din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Update, ora 12.21: Compania aeriană Tarom a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucureşti- Oradea şi Iaşi – Bucureşti, din cauza condiţiilor meteorologice, în timp ce Ryanair a anulat cursele de pe ruta Bucureşti -Timişoara, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, potrivit căreia 13 curse s-au anulat în prima parte a zilei de vineri.

Update, ora 10.51: Compania Națională Aeroproturi București transmite că, din cauza condiţiilor meteo, compania Wizz Air a anulat cursele 3001/3002 Bucureşti – Londra – Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti – Paris – Bucureşti,  3081/3082 București – Charleroi – București și 3201/3203 București – Stockolm – București.

Știre inițială

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu” se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare și rafale în vânt, care transportă zăpada la sol.

Cursele de pe Aeroportul „Henri Coandă” pot avea întârzieri de peste o oră

„Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră”, a precizat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Atât pe Aeroportul „Henri Coandă” cât și pe Aeroportul „Aurel Vlaicu” se intervine constant cu utilaje proprii, pentru menținerea pistelor în condiții optime. Sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Pe site-ul www.bucharestairports.ro puteți găsi informații despre situația zborurilor.

De la ora 02.00 până la ora 18.00, Bucureștiul și alte 11 județe se află sub avertizare cod portocaliu de viscol. Alte 15 județe estul, sudul și centrul țării se află sub avertizare cod galben de ninsori viscolite, până vineri seara.

Vremea va fi geroasă, de vineri și până la începutul săptămânii viitoare. Temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Comunicat emis de Aeroportul Otopeni

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundentă şi vânt în rafale.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăși o oră.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din România, compania Wizz Air a anulat cursele 3001/3002 Bucureşti – Londra – Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti – Paris – Bucureşti,  3081/3082 București – Charleroi – București, 3201/3203 București – Stockolm – București, 3091/3092 București – Dortmund – București și 3494/3493 București – Cluj – București, 3171 Bucureşti –  Madrid, 3145 Bucureşti – Roma, iar compania Ryanair a anulat cursele 435/436 Timișoara – București – Timișoara. De asemenea, sunt anulate cursele LOT 645/646 București – Varșovia – București și Tarom 627/628 București – Oradea – București, 702 Iași – Otopeni, 607/608 Bucureşti – Timişoara – Bucureşti şi 647/648 Bucureşti – Cluj Napoca – Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime.

Pistele, platformele și cările de rulare a aeronavelor sunt deschise și operaționale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport. a transmis departamentul de presă al CNAB într-un comunicat remis Huff.ro.

Știri pe același subiect:

COD ROȘU de viscol în județele Brăila, Buzău, Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea
Lista de drumuri închise în județele din țară, din cauza viscolului
Localități rămase fără curent electric, din cauza viscolului puternic

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top