Connect with us
Destinațiile preferate de români în perioada de iarnă sunt dintre cele mai variate. Nu lipsesc insulele exotice și nici capitalele celebre.

Stil

Destinațiile preferate de români în perioada de iarnă

Destinațiile preferate de români în perioada de iarnă sunt dintre cele mai variate. Agențiile de turism oferă o largă paletă de opțiuni pentru cei care vor să treacă în noul an pe alt meridian decât cel al României.

Destinațiile preferate de români – un sfert optează pentru destinații exotice

Conform unei analize a agenției de turism VarbitTour, 6 din 10 români au ales un oraș european pentru a celebra trecerea în noul an. Tot aceeași agenție punctează că 1 din 4 români este atras de destinații exotice, departe de frigul autohton. Maldive, Cancun, Seychelles sau Phuket se află pe lista celor mai excentrici dintre conaționali.

Pentru aceia dintre români care au ales sejururi pe „Bătrânul Continent”, Viena și Praga sunt cele mai dorite orașe. Împătimiții sporturilor de iarnă mizează pe stațiuni celebre precum Kapaonik (Serbia), Tirol(Austria) sau Bansko(Bulgaria). Există și o a treia variantă pentru cei care s-au preocupat de mini vacanța de Revelion din timp. Aceștia au accesat variante de city break în orașe precum Milano, Paris sau Veneția.

În mod previzibil, majoritatea românilor vor petrece cumpăna dintre ani în stațiunile deja celebre de pe meleagurile autohtone. Poiana Brașov, Straja sau Bucovina și Maramureș oferă posibilitatea practicării sporturilor de iarnă într-un un decor de vis.

Citește și: Revelionul în străinătate – 4 din 5 români aleg destinații îndepărtate

Analiza specialiștilor – românii știu să organizeze vacanțe

„În funcție de perioada în care și-au făcut rezervările, 40% au ales să își rezerve vacanța de iarnă în luna octombrie, în timp ce 30% și-au rezervat încă din septembrie. Acest lucru ne face să credem că evenimenele din vară nu i-au speriat pe români, iar early booking-ul este încă una din opţiunile alese de turiştii noştri.”, spune Cristian Rusu, director executiv VarbitTour.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top