Connect with us
Zile libere pentru români! Legea a trecut de Senat

Știri

Zile libere pentru români! Legea a trecut de Senat

Senatul României a adoptat o prounere legislativă prin care se pot acorda zile libere românilor, în funcție de cultul lor religios. Mai exact, unii angajați ar putea avea liber în Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paști și prima și a doua zi de Rusalii.

Zile libere pentru români! Legea a trecut de Senat

Potrivit capital.ro, propunerea legislativă a trecut miercuri de Senatul României. Angajații români vor putea avea liber în funcție de cultul religios de care aparțin. Această propunere a venit din partea unor parlamentari mai multor partide politice.

Propunerea legislativă a fost votată cu 92 de voturi pro,iar ideea a venit din partea a 10 parlamentari care aparțin partidelor USR, PSD, UDMR, Pro Europa, minorități și neafiliați.

Proiectul clarifică modul în care se alocă zilele libere de sărbătoare legală pentru cei care au un substrat religios, respectiv enoriaşii fiecărui cult vor putea beneficia de ele în funcţie de specificul acelui cult, iar în ceea ce priveşte modificarea la Legea Educaţiei Naţionale, se introduce o clarificare necesară pentru elevii care sunt musulmani sau evrei, pentru ca aceştia să îţi poată respecta propriile tradiţii. Este un gest de respect pentru culte şi pentru enoriaşii lor”, a spus deputatul Silviu Vexler, în calitate de iniţiator al actului normativ, în plenul Senatului.

Citește și: Horoscop 27 februarie 2020. O zi plină ce încercări

Citește și: Andreea Bălan a confirmat toate speculațiile din presă! Ce i-a răspuns unei fane

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top