Connect with us
Zina Dumitrescu în stare critică: „Ne așteptăm la ce este mai rău”

Știri

Zina Dumitrescu în stare critică: „Ne așteptăm la ce este mai rău”

Zina Dumitrescu se simte tot mai rău, starea fostei creatoarei de modă a ajuns să fie critică. Directorul azilului unde Zina Dumitrescu este internată a mărturisit că se așteaptă la orice.

”E din ce în ce mai rău. În ultimele luni, starea sa de sănătate nu a mai fost aceeași. Ne așteptăm la orice. Dar sperăm să o mai avem printre noi cât mai mult timp. Dacă nu ar fi venit să o viziteze, era posibil să nu o mai vadă niciodată în viață”, a declarat Ion Cassian pentru libertatea.ro.

Bolile bătrâneții au ajuns-o din urmă pe Zina Dumitrescu pentru că apropiații designerului susțin că ea suferă de Alzheimer. Locul în care este internată e unul de lux, din județul Dâmbovița, dar aceasta stă mai mereu singură.

Directorul azilului în care stă Zina Dumitrescu a dezvăluit ce se întâmplă cu creatoarea de modă

Zina Dumitrescu își petrece bătrânețea într-un azil de lux de lângă Capitală, unde a fost dusă de fiul ei, în urmă cu ceva timp.

Fosta creatoare de modă este pe mâini bune și beneficiază de analize medicale și de o îngrijire foarte bună. Ea e liberă să își petreacă timpul așa cum dorește și a fost însoțită la diverse evenimente de Ioan Cassian, patronul azilului în care stă.

De ceva vreme, însă, Zina Dumitrescu nu mai vrea să mai iasă din cămin și a refuzat toate invitațiile.

Directorul instituției a explicat ce se întâmplă cu „mama Zina”.

„Înainte mai mergeam la o pizza, la un mall. Acum nu vrea să mai plece. Iese în curte, în grădină. Citește mult și face rebusuri, cu asta-și ocupă timpul”, a spus patronul azilului, pentru Libertatea.

În ceea ce-l privește pe fiul creatoarei de modă, directorul azilului spune că acesta nu și-a mai vizitat mama de trei ani. Mai mult decât atât, nici nu și-a îndeplinit îndatoririle financiare față de instituția care o găzduiește pe fosta creatoare de modă.

„Aici au venit sute de bătrâni. Cu nici unul nu s-a întâmplat însă ce se întâmplă cu Zina, să fie abandonată de familie. Fiul său e un caz unic”, a mai declarat Cassian.

Zina Dumitrescu a ajuns la vârsta de 82 de ani, suferă de Alzheimer  și se află la azil din 2011.

Fostul designer a început să aibă probleme cu memoria din 2009, după ce soţul ei, profesorul universitar Constantin Dumitrescu, a murit în urma unui stop cardio- respirator, în Germania, în timpul unei vizite la fiica sa, Cleo, care a ţinut să-şi îngroape tatăl acolo.

Zina a suferit un şoc după ce a aflat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care nu a reuşit să meargă la înmormântare.

Citește și: Cătălin Botezatu, adevărul neștiut despre Bianca Drăgușanu: „Mi-a plâns în brațe…”

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top