Connect with us

Style

O noua iluzie optica face inconjurul internetului: Care este femeie si care e barbat?

O noua iluzie optica face inconjurul internetului: Care este femeie si care e barbat?

O nouă iluzie optică îi pune în dilemă pe internauți. Ce vezi în imaginea din stanga și ce vezi în dreapta? Care este bărbat și care este femeie?

Tu poți ghici care este secretul acestei imagini?

„Iluzia sexelor” – așa se numește această iluzie optică ce face înconjurul internetului: două chipuri umane sunt percepute astfel: una este bărbat și alta este femeie.

Ai descoperit secretul fotografiei misterioase?

Secretul imaginii este că ambele chipuri sunt aceeași versiune a unei fete androgine și singurul lucru care a fost modificat e contrastul.

De regulă, fața ce are un contrast mai puternic este percepută a fi femeie, iar chipul care nu are contrast este considerată a fi masculină.

Iluzia sexelor demonstrează că un chip mai bine conturat este considerat a fi mai feminin.

Iluziile optice au fost folosite în trecut de către psihologi și medici pentru a determina nivelul de percepție al pacienților. Acest lucru ajuta la stabilirea a diferite diagnostice legate de sănătatea mintală.

În prezent, aceste imagini cu mai multe înțelesuri reprezintă mai mult o sursă de divertisment. Cu toate acestea, interpretările ne pot ajuta să aflăm mai mult despre cum percepem realitatea din jur.

Iată că în acest caz am învățat care este diferența dintre cum interpretăm chipul unei femei și chipul unui bărbat.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

1 Comment

1 Comment

  1. Anca

    2022-09-14T20:23:52+03:00 at 20:23

    Eu mai stiam si dupa termenul hermafrodit

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Style

To Top