Connect with us
10 plaje superbe din Europa: Idei pentru vara lui 2019

Știri

10 plaje superbe din Europa: Idei pentru vara lui 2019

Lumea este din ce în ce mai mică. Transportul s-a dezvoltat, economia înregistrează o ușoară creștere, iar românii încep să caute noutăți în ceea ce privește destinația vacanței de vară. Bulgaria, Grecia și Turcia sunt țintele preferate ale turiștilor din țara noastră, însă există nenumărate locuri deosebite despre care se știe mai puțin, chiar și în aceste țări. Vă propunem 10 variante de plaje superbe și inedite din care să vă alegeți opțiunea pentru anul 2019:

10. Zlatni Rat, Bol, Croația

Această plajă alungită a cărei formă este schimbată în funcție de vreme îi atrage pe mulți turiști pe insula Brac din Croația. Stațiunea Bol este una dintre cele mai populare de pe Coasta Dalmată. Cei care se interesează despre Zlatni Rat inevitabil vor auzi și discuții despre cazinouri, întrucât aici se organizează anual un turneu de poker.

9. Navagio, Zakynthos, Grecia

Navagio, Zakynthos, Grecia

Navagio, Zakynthos, Grecia

Stânca spectaculoasă care nu lipsește de pe vederile insulei Zakynthos este principala atracție a zonei, alături de epava contrabandiștilor care au fost siliți să abandoneze nava în anul 1983. Deși singura modalitate de a ajunge la plaja Navagio este folosirea ambarcațiunilor, toți cei care au fost acolo au recunoscut că efortul a meritat din plin.

8. Santa Maria Dell’ Isola, Tropea, Italia

Santa Maria Dell’ Isola, Tropea, Italia

Santa Maria Dell’ Isola, Tropea, Italia

Calabria este o regiune extrem de frumoasă a Italiei, însă Tropea este orașul care se bucură de un farmec aparte, în special datorită plajei Santa Maria Dell’ Isola, pe care se regăsește o mănăstire extrem de frumoasă construită pe o stâncă înaltă. Va trebui însă să ai ceva condiție fizică pentru a urca toate acele trepte și a te putea bucura de priveliștea minunată!

7. Praia da Marinha, Algarve, Portugalia

Această plajă este considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase din Algarve, însă este una mai greu accesibilă, în sensul că este nevoie de folosirea unei mașini închiriate sau a taxiului pentru a ajunge. Această plajă are și o zonă plină de stânci spectaculoase.

6. Armacao de Pera, Algarve, Portugalia

Praia da Marinha, Algarve, Portugalia

Praia da Marinha, Algarve, Portugalia

Este una dintre acele plaje aparte, despre care nu sunt multe de spus. Este ușor de ajuns cu mașina, se poate parca în partea de sus pentru o sumă derizorie și se poate trăi o experiență de neuitat. Există un traseu montan în partea de sus și câteva zone superbe unde se poate face plajă la poalele stâncilor.

3. La Concha, San Sebastian, Spania

La Concha, cea mai celebră plajă din Țara Bascilor, are profil de golf și este extrem de frumoasă. Are o lungime de 1.3 kilometri și o lățime de doar 40 metri, însă este extrem de elegantă și modernă. Această plajă este recomandată pentru cei care nu iubesc canicula, întrucât vremea în această regiune este mult scăzută față de cea din celelalte zone ale țării.

2. Oludeniz, Oludeniz, Turcia

Oludeniz, Oludeniz, Turcia

Oludeniz, Oludeniz, Turcia

Spre deosebire de celelalte plaje prezentate, aceasta este una dintre cele mai frumoase din Europa, întrucât nu prezintă acea ariditate specifică zonei de mare. Practic, plaja Oludeniz este situată în jurul rezervației naturale cu același nume.

1. Calo des Moro, Mallorca, Spania

Calo des Moro, Mallorca, Spania

Calo des Moro, Mallorca, Spania

Această plaja situată în sud-estul insulei Mallorca este mai puțin cunoscută, însă extrem de spectaculoasă, îmbinând vegetația cu stâncile și marea într-o maniera inedită. Este o plajă micuță, dar splendidă, la care se ajunge coborând niște scări improvizate.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top