Categorii Utile

An Școlar 2020-2021. Cum se merge la școală. Elevii trăiesc o perioadă fără precedent

Școala rămâne unul dintre cele mai controversate subiecte din ultima vreme, mai ales după ce cursurile s-au desfășurat în mediul online o bună perioadă de timp. Având în vedere că omenirea se confruntă cu o criză sanitară, în viețile noastre au intervenit schimbări radicale. În urma relaxărilor, am revenit treptat la vechile obiceiuri, însă pericolul este încă printre noi și situația este una dificilă. Cu toate acestea, autoritățile au decis ca noul an școlar 2020-2021 să se desfășoare normal pentru majoritatea elevilor, în sălile de clasă, cu respectarea unor reguli stricte.

An Școlar 2020-2021. Cum se merge la școală. Elevii trăiesc o perioadă fără precedent

Noul an școlar 2020-2021 va începe la data de 14 septembrie, așa cum au stabilit autoritățile. Institutul pentru Sănătate Publică a stabilit noile reguli pentru redeschiderea şcolilor care corespund condițiilor necesare desfășurării activității în regim fizic. Documentul cu regulile de care se va ține cont în următoarea perioadă a fost publicat de Ministerul Sănătății, iar DSP-urile

Din 14 septembrie, elevii vor merge la școală prin rotație, cel puțin într-o primă etapă, pentru a-i putea fi asigurat elevului un timp de expunere mai redus. În timp ce unii se vor afla în clase, ceilalți vor asista la ore de acasă, din fața ecranelor, urmând să facă, mai apoi, schimb de roluri.

De asemenea, cei care vor face cursuri de acasă, vor respecta anumite reguli, prevăzute și în Monitorul Oficial, publicate de Ministerul Educației.

Cei din sălile de clasă, maximum 10 sau 15 elevi ce vor sta în aceeași încăpere (fără a depăși jumătatea numărului de elevi dintr-o clasă) vor trebui să respecte distanțarea socială, respectiv 4 metri pătrați. Specialiștii susțin că numărul de elevi poate fi crescut, în funcție de condițiile locale, însă se va respecta cu strictețe condiția unui singur elev în bancă.

Orele vor dura cel mult 30 de minute, iar pauzele  20 de minute, pentru a avea toți elevii timp să se spele câte 20 de secunde pe mâini, la ieșirea și la intrarea din pauze. Elevii nu vor petrece mai mult de 4 ore la școală, dintre care una este recomandat să se deruleze în spații deschise.

În ceea ce privește măștile de protecție, acestea nu mai sunt obligatorii pentru elevi, ci doa prentru profesori. Cât despre coridoarele utilizate la examenele naționale, acestea vor rămâne valabile și acum. Astfel, elevii vor intra pe un coridor și vor ieși pe altul, astfel încât elevii unei clase nu se întâlnească cu elevii din alte clase sau cu cei de pe același etaj. Se va evita aglomerarea și la începerea programului și la pauze, având loc un decalaj pentru fiecare clasă.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-09-13T17:32:35+03:00 17:32

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More