Connect with us
Care este salariul minim pentru angajații cu studii superioare

Utile

Care este salariul minim pentru angajații cu studii superioare

Salariul minim pentru angajații cu studii superioare a crescut în anul 2020. Mai mult, sunt acordate mai multe salarii minime, în funcție de mai multe criterii. Cel mai mare salariu minim ajunge la 4 460 de lei. Află cât este salariul minim pentru angajații cu studii superioare.

Salariul minim cu studii superioare

În vara acestui an, a fost adoptată o lege conform căreia au fost introduse 11 salarii minime, diferențiate în funcție de calificarea angajatului și postul ocupat. Până acum existau doar trei salarii minime: salariul minim pentru cei fără studii superioare, pentru cei cu studii superioare și pentru cei din domeniul construcțiilor.

În funcție de pregătirea avută de un angajat, de studiile acestuia, salariile vor varia. Cuantumul salariului brut lunar se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (2.230 de lei). Coeficientul pornește de la valoarea de 1, pentru muncitorii necalificați și ajunge până la valoarea 2, pentru cei care au doctorat.

Un muncitor necalificat va primi 2.230 lei brut, un muncitor cu școala profesională sau studii superioare 2.676 lei brut, în timp ce un angajat cu o diplomă de masterat va ajunge la 4.014 lei brut. Cei care vor avea cel mai mare salariu sunt persoanele cu studii superioare, dar și cu doctoratul obținut în domeniul activității desfășurate. Suma pe care o va primi se va ridica la cel puțin 4.460 de lei brut.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top