Connect with us

Utile

Cum ne ferim de căpușe. Metode rapide prin care evităm pericolul

Odată cu sezonul cald apar și căpușele, unele dintre cele mai periculoase insecte, a căror mușcătură este extrem de periculoasă. Riscul de a fi muşcat de căpuşe creşte în zilele călduroase, mai ales dacă ne aflăm în parcuri, pe câmp, în zonele cu verdeață. Există şi câteva metode naturiste prin care putem ţine căpuşele departe, precum și o mulțime de modalități prin care le putem îndepărta.

Cum ne ferim de căpușe

În sezonul cald, petrecem mai mult timp în aer liber, în natură, ceea ce este extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Totodată, această activitate poate fi și periculoasă din cauza dăunătorilor aflați în aer liber. Căpușele sunt undele dintre cele mai periculaose insecte. Deși sunt mici, pot provoca răni mari și boli grave.

Unul dintre cel mai eficient tratament pentru alungarea căpușelor este Geranium, numită popular mușcata englezească.  Uleui de geranium este inamicul căpușei, care nu suportă geranionul din plantă. Pentru a fi protejați, aplicăm câteva picături la încheietura mâinii, la glezne și în spatele urechii.

Citește și alte sfaturi utile: Cea mai bună metodă de curățare a covoarelor: bicarbonatul de sodiu. Cum îl folosim

La fel de bune pentru alungarea căpușelor sunt uleiurile de eucalipt, maghiran şi oregano. Acestea se adaugă pe diferite părți ale corpului, în special la picioare. Cel mai bine este să purtăm haine albe când mergem la iarbă verde sau să verificăm înainte zona cu ceva alb, pentru că ele sunt mereu în căutarea unei gazde.

Și în farmacii există o mulțime de creme sau spray care pot fi folosite împotriva căpușelor. Ele nu sunt deloc constisitoare și chiar ajută la alungarea acestor paraziți. Deși ar fi bine să eviți locurile cu vegetație, aplică neapărat un asemenea produs pe pielea expusă dacă este nevoie să mergi.

Cum se scot căpușele

Atunci când vezi că ai o căpușă, nu trebuie să te panichezi. Este important să-ți păstrezi calmul, pentru a acționa așa cum trebuie. Ai la dispoziție 24 de ore pentru a te prezenta la medic, pentru că el este cel care știe ce are de făcut în astfel de situații, dar există și alte modalități dacă situația nu este gravă.

Află cum se scrie corect: Vise sau visuri? Cum se scrie corect din punct de vedere gramatical?

O metodă veche, de mare succes pentru îndepărtarea unei căpușe înfipte în piele este folosirea unui băț de chibrit. Se umezește ușor capul bățului de chibrit, și se trasează câteva cercuri în jurul locului unde se află căpușa. La scurt timp, căpușa își va scoate singură capul din piele, și va ieși de bunăvoie pe bățul de chibrit, atrasă fiind de mirosul puternic de fosfor.

O altă metodă este untura de porc. Zona afectată se unge cu untură, iar la scurt timp, căpușa se va sufoca și va ieși singură.

Și acetona le deranjează pe căpușe, care ies singure la suprafață în prezența acestei substanțe.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top