Utile
Și tu faci greșeala asta! Așa se păstrează corect slănina, șunca, cârnații, lebărul sau caltabosii în frigider
Published on

Sărbătorile bat la ușă și mai toți românii au pregătit preparate tradiționale pentru masa de sărbători, dar și iarnă. Slănina, Șunca, cârnații sau lebărul stau frumos la afumătoare sau la sărat. Cel mai bine aceste produse se păstrează în camăara clasică, la temperaturi scăzute și cu o aerisire bună. Dar pentru cei care stau în apartament debaraua clasică nu este în mediu sigur de conservare a preparatelor din porc. Românii apelează la frigider, dar fac o mare greșeală atunci când le depozitează în acesta.
Multe gospodine aleg să folosească staniolul sau folia alimentară de plastic pentru a evita mirosul de afumătură sau cel specific preparatelor precum cârnații, șunca, slănina, lebărul sau toba în tot frigiderul. Greșeala cea mai mare este tocmai faptul că prin invelirea produselor în aceste tipuri de ambalaje, nu mai permite să ajungă aer la acestea și vor mucegăi rapid din cauza umidității.
Hartia din pergament cunoscuta ca hartie de copt pastreaza excelent slanina, carnatii, lebarul, toba
Cel mai recomandat sfat al măcelarilor este ca produsele din procul tăiat pentru Crăciun, care sunt afumate sau au stat în saramură să fie păstrate în hartie de pergament. Cel mai ușor de găsit este banala hârtie de copt. Aceasta permite ca aerul să pătrundă în interiorul produsului ambalat, daca suprafata cerată este cea care învelește alimentul și suprafața de hârtie de pargament necerată este în afară. Aerul intră, dar nu mai iese, dar se face corect aerisirea de care produsele au nevoie.
Dacă produsele nu sunt afumate se recomandă congelarea lor, doar așa nu riscați să le mâncați stricate sau să fiți nevoiți să le aruncați.
Carnatii sau produsele neafumate si proaspete se congeleaza. Nu se tin in frigider
Congelarea mâncării precum a sarmalelor, tocanei sau ciorbelor prelungește cu mult valabilitatea și prospețimea produselor preparate pentru masa de Crăciun. Atenție, produsele cu maioneză, smântână sau ouăle umplute NU se conglează, acestea se păstrează la temperaturi între 3 și maxim 7 grade în frigider.
Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.
Renovarea locuinței este un proces dificil, în spatele căruia se ascund o mulțime de provocări, dar...
Scaune bucatarie pentru un decor minimalist și modern: ce aspecte să ai în vedere? Minimalismul este...
„Călătoria unui animator” este o temă fantastică ce poate transforma o simplă aniversare într-o aventură magică,...
Hrana uscată pentru câini este una dintre cele mai comune opțiuni pentru stăpânii de animale de...
Un lunch box copii promovează obiceiuri alimentare sănătoase Atunci când alegi un lunch box copii corect...