Connect with us
Tot ce trebuie să știi despre Black Friday. Sfaturi de la ANPC

Utile

Tot ce trebuie să știi despre Black Friday. Sfaturi de la ANPC

Black Friday este cel mai așteptat eveniment al anului atunci când vine vorba de cumpărături. Sunt anunțate reduceri mari anul acesta, la fel ca la fiecare ediție. Având în vedere că mulți români au în plan să facă o mulțime de cumpărături, trebuie să fie atenți la mai multe aspecte, pentru a se asigura că fac o alegere bună și că investiția merită. Reprezentanții Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vin cu sfaturi pentru toți cei care vor să achiziționeze ceva la marele eveniment al acestui an.

 La ce să fii atent de Black Friday

Black Friday 2020 anunță surprize mari pentru toți cei care vor să profite de reduceri în această zi.  directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a intervenit pentru a-i avertiza pe toți potențialii cumpărători, astfel încât să nu regret mai apoi achiziția făcută și să nu întâmpine probleme.

Astfel, acesta atrage atenția asupra mai multor detalii care nu trebuie să ne scape atunci când facem cumpărături. Cumpărătorii trebuie să se informeze amănunțit asupra unui produs și, pentru a fi siguri că prețul este unul bun, o pot face prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs. Există posibilitatea ca prețul să fie mărit înainte de Black Friday și să fie redus atunci, fără a reprezenta un avantaj pentru clienți.

Directorul general al ANPC atenționează că orice produs defect sau care nu se încadrează în standardele prevăzute poate fi returnat, iar specialiștii decid dacă este cazul de reparare sau de înlocuire. Se recurge la înlocuirea produsului cu altul identic atunci când repararea acestuia nu mai este posibilă.

Având în vedere că Black Friday se va desfășura în condiții speciale față de anii precedenți, directorul ANPC îi anunță pe români că pot returna produsele dacă ei constată că nu le satisfac nevoile, iar banii le vor fi înapoiați în termen de 14 zile, prin aceeași metodă prin care a fost făcută plata inițial.

“Anul acesta, Black Friday se va desfăşura în condiţii speciale faţă de anii precedenţi şi, în cazul în care consumatorii consideră că drepturile le-au fost încălcate, le recomand să ne semnaleze orice abatere şi îi asigurăm că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor le va acorda tot sprijinul. Vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoţionale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare şi publicitate a preţurilor.”, atrage atenţia Anghel.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top