Connect with us
Ce cumpără românii de Black Friday. Pe ce dau cei mai mulți bani

Stil

Ce cumpără românii de Black Friday. Pe ce dau cei mai mulți bani

Black Friday dă startul sezonului de cumpărături. Vinerea Neagră de la eMag este cea mai așteptată zi a anului, mai importantă poate și decât alte sărbători importante. Surprizele sunt unele mari, având în vedere că aceste concept s-a bucurat de mare succes încă de la apariție. Află cât sunt dispuși să cheltuie românii de Black Friday și pe ce aruncă cei mai mulți bani în fiecare an.

Ce preferințe au românii de Black Friday

Black Friday reprezintă perioada cu cele mai mari reduceri din an la electronice, îmbrăcăminte și multe alte produse. Interesul românilor pentru cumpărături este ridicat în ziua în care eMag sau alte companii importante anunță că dau startul reducerilor.

Încă de la început, conceptul a fost primit cu drag de români, iar câștigurile din această afacere au fost unele foarte mari, care au determinat retailerii să vină cu surprize anual. În anul 2018, de exemplu, românii au cumpărat de la eMag de peste 200 de milioane de euro. Printre cele mai cumpărate produse au fost telefoanele mobile. La fel de căutate au fost și produsele pentru casă și îngrijirea casei, televizoarele, produsele de îngrijire corporală și cele din categoria fashion.

În timpul Black Friday din România, în medie, se cumpără trei sau patru produse pe persoană, potrivit unei cercetări realizate de Picodi.com. Românii fac cele mai multe achiziții imediat după ce începe Black Friday, dar și spre seară, când oamenii se întorc de la serviciu și au mai mult timp pentru a verifica ce reduceri mai au la dispoziție spre finalul marelui eveniment.

În anul 2019, cele mai multe vânzări s-au înregistrat în categoriile Cărți, Filme & Muzică, Fashion și Electro IT&C. Însă, a crescut foarte mult numărul comenzilor din categoriile Beauty (108%), Casă & Grădină (69.5%) și Produse pentru Animale (47%) comparativ cu anul 2018.

Cea mai mare vânzare online, în valoare de 29,198.5 LEI, a constat din 4 obiective foto și 3 blitzuri Nikon. Pe locurile 2 și 3 se situează tot mai achizițiile de camere și accesorii foto (21,820.5 LEI plus TVA, respectiv 20,862.3 LEI plus TVA). Comanda medie a fost de 295.4 LEI plus TVA.

Cel mai  scump televizor cumpărat a fost un QLED Samsung de 208 cm, în valoare de 12.176 LEI plus TVA, vândut de Evomag. Acest produs a avut o reducere de 40%, ceea ce i-a atras foarte mult pe români.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top