Connect with us
Ziua Armatei 2020. Sfaturi pentru înrolarea în Armata Română

Utile

Ziua Armatei 2020. Sfaturi pentru înrolarea în Armata Română

Ziua Armatei 2020, sărbătorită și în acest an pe 25 octombrie. Festivitățile au fost desfășurate conform regulilor sanitare impuse de pandemie. Cu toate acestea, autoritățile române s-au reunit pentru a celebra membrii din Armata Română, precum și eroii căzuți ai neamului.

Pentru tinerii care respectă Armata Română și vor să se înroleze, am pregătit o listă de sfaturi, un mic ghid de care să țină cont.

De ziua armatei, un scurt ghid pentru înrolare

Cetățenii români care vor să aibă o carieră militară, trebuie să știe care sunt pașii pentru înrolare în armată. Gradele obținute pot fi de ofițer, maistru militar, subofițer sau soldat/gradat profesionist.

Pentru acestea, cetățenii trebuie să dovedească absolvirea unei instituții de învățământ superior sau postliceal militar. Se pot urma și cursuri de formare profesională ori program de instruire a soldaților/gradaților profesioniști.

Dacă își descoperă chemarea încă de mici, elevii se pot înscrie la liceele și colegiile naționale militare. Aceștia își pot continua studiile în instituțiile de învățământ superior militar – Academii Militare. De asemenea, pot continua în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.

Ziua Armatei: Cum poți deveni militar

Pentru angajare, următorul pas este recrutarea. Doritorii trebuie să ajungă la un birou de informare-recrutare, unde vor beneficia de consultanță.

Apoi vor deveni candidați, care vor participa la selecția aptitudinală, la unul dintre cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Acolo se desfășoară examinări specifice și diverse probe: probe psihologice, teste de aptitudini care evaluează randamentul intelectual, chestionar de personalitate. Pentru ofițeri, maiștri militari și subofițeri se dau și teste situaționale.

Probe fizice constau în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conține 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime și care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor tale motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistența, forța); probă de rezistență pe distanța de 1000 sau 2000 m, în funcție de categoria de personal pentru care ai optat.

La final se mai dă un interviu de evaluare. Dacă și acesta e trecut, se face evaluare aptitudinală specială medicală și/sau psihologică.

Toate probleme au caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat „Admis” sau „Respins”.

Dacă dorești începerea procesului de recrutare (înscriere) sau informații detaliate despre cariera militară și etapele de recrutare, selecție și admitere, te poți adresa personalului recrutor, direct la sediul biroului informare-recrutare.

Biroul informare-recrutare este sursa cea mai autorizată de informații despre cariera militară, despre criteriile și standardele pe care trebuie să le îndeplinești pentru a deveni militar în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top