Cine este noul premier al României

Ultimul update: joi 10 octombrie 2019 15:46 Data publicării: joi 10 octombrie 2019 15:46
Autor , în Viral

Guvernul României a fost demis astăzi, 10 octombrie 2019, de Parlamentul României prin Moțiune de cenzură. Acesta pleacă acasă cu membri cabinetului său, iar mingea este aruncată la Președintele României, Klaus Iohannis.

Cine preia guvernarea?

Conform legii, Guvernul Dăncilă a fost demis astăzi, iar până când președintele Klaus Iohannis nu nominalizează un prim-ministru, acest guvern (PSD) este interminar.

Procedura în cazul demiterii unui guvern.

Președintele României poate declanșa alegeri anticipate, dacă minim 3 propuneri de prim-ministru nu sunt validate de Parlament.

„Voi convoca Partidele Parlamentare pe 11 octombrie 2019, începând cu ora 11:00, pentru că avem nevoie urgentă de un nou guvern. Cea mai bună soluție pentru redarea legitimeții Parlamentului este solutia alegerilor anticipate.” a declarat Klaus Iohannis in conferința de presă, imediat după demiterea guvernului.

Nu se pot organiza alergeri anticipate

România nu poate organiza alegeri anticipate mai devreme de 45 de zile conform legii, dar in niciun caz inainte de Alegerile Prezindețiale. Prin urmare chemarea la vot a poporului român poate fi făcută cel mai devreme în Ianuarie.

„Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot. Votul la alegeri este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România.”

Astfel, conform constituției, Dăncilă va rămâne pe scaunul de guvernare până când un nou premier este votat de Parlament, scrie StiriTv.ro.

Cauza morții Tamarei Buciuceanu
Cauza morții Tamarei Buciuceanu
Indisciplinatul George
Indisciplinatul George
Sursa: Huff.ro
Comentarii
  1. Valentin Zaharia , 10 octombrie 2019 la 18:52

    „legitimeții” ????:))))))