Connect with us
SCANDAL la Casa Regala a Romaniei! Abia acum s-a aflat! Ce a facut Margareta...

Știri

SCANDAL la Casa Regala a Romaniei! Abia acum s-a aflat! Ce a facut Margareta…

Casa Regală a României este zguduită de o nouă controversă la aproape doi ani de la moartea Regelui Mihai. Jurnalista Marilena Rotaru, specializată pe problemele monarhiei românești a publicat un document care o vizează pe fiica fostului rege, Principesa Margareta. Rotaru o acuză că la doar o lună de zile de la moartea tatălui ei a înlocuit o medalie importantă cu una generală.

Principesa Margareta, acuzată că a șters numele tatălui său de pe o medalie importantă la doar o lună de la moartea sa
Marilena Rotaru susține că Principesa Margareta a înlocuit Medalia Regelui Mihai I al României pentru Loialitate cu Medalia Regală pentru Loialitate, lucru pe care îl consideră o jignire pentru toți cei care l-au iubit pe suveran. Aceasta i-a șters, practic, numele Regelui Mihai de pe medalia instituită în luna mai a anului 2008.

Jurnalista a publicat secretul pe care Principesa Margareta l-a ținut ascuns aproape doi ani de zile. Este vorba, de fapt, de un decret care nu a fost comentat până acum în presă, un decret despre care Marilena Rotaru a scris pe pagina personală de Facebook în urmă cu câteva ore.

Decretul postat de Marilena Rotaru pe Facebook

„NOI, Margareta, Custodele Coroanei Române, În virtutea atribuţiilor cu care am fost învestită în calitate de Şef al Casei Regale a României,
Având în vedere Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României din 30 decembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare,
Decid cele ce urmează:

  • Art. 1. La data de 30 decembrie 2017 se instituie Medalia Regală pentru Loialitate, continuatoare a tradiţiei Medaliei Regelui Mihai I pentru Loialitate, instituită la 10 mai 2008.
  • Art. 2. Conferirea şi portul Medaliei Regale pentru Loialitate au loc conform Regulamentului anexat, parte integrantă a prezentului Decret.
Săvârşin, 30 decembrie 2017”, se arată în decretul pe care ziarista l-a dezvăluitabia acum.

Regele Mihai I al României a încetat din viață pe 5 decembrie 2017, la vârsta de 97 de ani. În urma morții Majestății Sale, Custodele Coroanei Regale a României a devenit automat fiica lui, Principesa Margareta.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top