Connect with us
Președintele Societetății Meteorologice a afirmat că vremea la vară se anunță a fi una foarte caldă și nu sunt excluse furtunile violente.

Vremea

Avertismentul șefului Societății Meteorologice: Ce se va întâmpla cu VREMEA la vară

Fostul director ANM și președintele Societății Meteorologice Române a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește prognoza meteo pentru această vară.

Acesta a afirmat că lunile iulie și august vor fi marcate de perioade îndelungate cu temperaturi foarte mari. Acest lucru va da naștere unui fenomen periculos: furtuni violente, însoțite de ploi cu carcater torențial.

„Iulie şi august vor fi temperaturi atât de mari şi perioade lungi, încât cu siguranţă vom avea furtuni. S-au făcut statistici, poţi să ai 40 de litri într-o singură zi şi e secetă, că restul lunii nu mai plouă deloc, lucrurile astea s-au demonstrat… Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica… sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%… Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore”, a declarat Ion Sandu, şeful societăţii Meteo, conform România TV.

Articole similare

Cum va fi VREMEA DE PAȘTE 2017. Prognoza meteo

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top