Connect with us
VREMA: Cod galben de VISCOL 8 ianuarie, starea vremii în România, -16 și - 25 de grade

Vremea

VREMEA: Cod galben de VISCOL 8 ianuarie, starea vremii în România, -16 și – 25 de grade

Administrația Natională de meteorologie a emis un cod galben de viscol pentru 22 de județe. Codul galben emis pe 8 ianuarie este deocamdata valabil până la ora 22.00. În județul Mehedinți există un cod galben de viscol și vreme geroasă.

UPDATE ora 9.50: Meteorologii au emis, duminică dimineața, noi coduri galbene de vânt pentru județele din centrul și sudul țării. În aceste zone, rafalele de vânt ating sau depășesc 60 kilometrii pe oră.

Codul galben pentru județul Mehedinți a fost prelungit până la ora 15.00. De asemenea, au fost emise atenționări și pentru județele Olt și Dolj, valabile până la aceeași oră.

În județul Mehedinți, rafalele de vânt depășesc 60-65 km/h. În Olt și Dolj, intensificările vântului ating 50-55 km.h, spulberând zăpada.

Județul Alba este sub atenționare cod galben. Potrivit meteorologilor, intensificările vântului pot atinge și depăși la rafală 50-60 de kilometri, viscolind sau spulberând zăpada. Vizibilitatea în zonă scade local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Știrea inițială

În județul Mehedinți există un cod galben de viscol și vreme geroasă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Mehedinţi este sub cod galben de viscol până duminică la ora 9.00. Aici intensificările vântului vor depăşi la rafală 55 de kilometri pe oră, spulberând zăpada conform agenției de presă News.ro

De asemenea, atenţionare cod galben de viscol care a fost prelungită sâmbătă pentru 22 de judeţe din estul şi centrul este în vigoare până duminică la ora 22.00.

Avertizarea vizează judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

În aceste zone vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, potrivit reprezentanţilor ANM.

În Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, precizează meteorologii.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, şi un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

„Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade”, avertizează meteorologii.

ANM precizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare, scrie news.ro.

Știri pe aceeași temă


ANM: Cum va fi vremea sâmbătă și duminică. Cod galben de viscol, actualizat.

VREMA: Cod galben de VISCOL 8 ianuarie, starea vremii în România, -16 și – 25 de grade

ersul trenurilor 8 ianuarie spre si din București

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top