Connect with us
Charlie Hebdo-20072015

Știri

Charlie Hebdo nu va mai publica caricaturi cu Mohamed

Publicaţia pariziană de satiră, Charlie Hebdo a făcut un anunț public prin care informează că nu va mai plublica caricaturi ale Profetului Mahomed.

CITEȘTE ȘI: NOUL LIDER AL REŢELEI AL-QAIDA ÎN YEMEN A AMENINȚAT DEJA S.U.A.

Pe data de 7 ianuarie 2015, în Paris a avut loc un atac terorist chiar la sediul publicației Charlie Hebdo, care a avut ca țintă jurnaliștii redacției și care a șocat prin cruzime și aploare întreaga Europă.  Procurorii parizieni au confirmat atunci că 12 oameni au fost uciși: 10 jurnaliști și 2 polițiști, și alte 11 persoane au fost rănite în atacul asupra sediului săptămânalului satiric.

Atentatul l-a vizat pe Charb, directorul de redacție, care era protejat de la publicarea caricaturilor lui Mahomed în 2011 și care a fost ucis de către teroriștii grupării  Al-Qaeda din Yemen.

La doar câteva luni de la atacul terorist, publicația pariziană Charlie Hebdo a decis să nu mai publice în viitor caricaturi cu Profetul Mahomed, potrivit declarației noului șef de redacție Laurent Sourisseau. ,,Am realizat desene cu Mahomed pentru a ne apăra principiul conform căruia putem desena ce vrem noi”, a declarat Laurent Sourisseau.

Declarația a venit la scurt timp după demisia din luna mai a lui Renald Luzier, unul dintre desenatorii care a realizat copertele cel mai bine vândute ale săptămânalului francez. Acesta și-a motivat demisia invocând faptul că este obosit și surmenat și că îi este foarte greu să mai lucreze în redacția Charlie Hebdo fără colegul său Charb, ucis în atentat.

,,M-am săturat să-l desenez pe profetul Mahomed, la fel cum m-am săturat să-l desenez pe Nicolas Sarkozy. Nu o să-mi petrec întreaga viaţă desenându-i pe ei”, a declarat Renald Luzier.

Sursa foto: bostonglobe.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top