Connect with us
Specialiștii au declarat că al doilea val de pandemie nu poate fi evitat

Externe

Specialiștii au declarat că al doilea val de pandemie nu poate fi evitat

Institutul Pasteur din Franța a realizat un studiu care a relevat faptul că al doilea val de coronavirus este imposibil de evitat. Specialiștii au declarat că 5.7% dintre francezi au fost deja infectați cu virusul Covid-19. Datorită acestui nivel insuficient de cazuri de infectare, al doilea val de pandemie este inevitabil.

Specialiștii au declarat că al doilea val de pandemie nu poate fi evitat

Specialiștii au declarat că imunitatea colectivă ar putea fi eficientă doar în cazul în care 70% din cetățeni ar fi imunizați. De aceea, măsurile ar putea fi menținute.

De asemenea, acest studiu a relevat faptul că bărbații sunt mai expuși riscului de deces decât femeile. Mai mult, acest risc de deces crește de obicei odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, rata deceselor este de 13% la bărbații cu vârsta mai mare de 80 ani, conform ziarului francez Le Figaro.

Premierul Eduardo Philippe a anunțat la finalul săptămânii trecute că măsurile impuse vor putea fi ridicate treptat odată cu data de 11 mai. Studiul realizat s-a bazat pe modele matematice și statistice. Populația infectată a fost determinată folosind analiza datelor despre decese și probabilitățile de deces ale celor infectați.

„Intervalul de incertitudine este mare, între 3 şi 10%. Dar fie că este 6, 10 sau chiar 20%, acesta nu schimbă adevărata natură a problemei şi suntem departe de procentul de 70%, necesar pentru a ieşi din izolare”, a subliniat cercetătorul.

Proteste în Paris

În Paris au izbucnit o serie de proteste deoarece oamenii sunt nemulțumiți de măsurile luate anti-Covid-19. Mai multe grupuri de tineri au incendiat tomberoanele și au aprins artificii în unele suburbii ale Parisului, conform Reuters.

Mai multe posturi de televiziune au transmis artificiile lansate în zonele următoare: Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois şi Asnieres.

Președintele Emmanuel Macron a decis să extindă perioada de carantină până pe 11 mai deoarece bilanțul total al morților este de 19.718 morți. Numărul morților a scăzut la 395 persoane pe zi, dar pericolul rămâne. Așadar un al doilea val de pandemie va lovi Franța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top