Connect with us
Loto 6/49. Ce a făcut un român cu premiul câștigat la loterie. Gestul lui a șocat pe toată lumea

Știri

Loto 6/49. Ce a făcut un român cu premiul câștigat la loterie. Gestul lui a șocat pe toată lumea

Loto 6/49. Magia câștigurilor fabuloase de la loto a prins, poate, pe fiecare dintre noi, la un moment dat. În timp ce unii completează când și când un bilet, alții joacă și de două ori pe săptămână, pentru a-și crește șansele de câștig. Nu puțini au fost cei care au reușit să pună mâna pe marele premiu. S-a scris despre blestemul banilor de la loto, cum că cine îi câștigă își ruinează viață, însă avem exemplu concret că se poate și altfel.

Loto 6/49. Ce a făcut cu premiul de la loto

Loto 6/49. Un bărbat din Vicovul de Jos, județul Suceava, care a câștigat în 2004, marele premiu la Loto 6/49 a șocat pe toată lumea după modul în care a gestionat suma colosală.

Gheorghe Breaban a câștigat 1,5 milioane de euro, un apartament cu trei camere în București, și un autoturism marca BMW. Bărbatul s-a speriat la gândul că brusc a devenit milionar în euro, așa că a distribuit banii imediat, astfel încât să scape de ei.

“Deşi îl ştiam ca pe un tip gospodar, ne-am gândit că banii îi vor fura minţile. Dar a fost ciudat cum a reacţionat, ne-a şocat pe toţi. A construit o biserică aici, în Vicovu de Jos, pentru care a plătit la acea vreme trei miliarde, gest pentru care a fost şi ctitorit. Restul de bani i-a împărţit cu mulţi apropiaţi, la fraţii lui şi a soţiei a dat miliarde, fără să ceară vreodată înapoi vreun leu”, a povestit un apropiat al familiei.

Bărbatul și-a cumpărat o mașină de plantat cartofi și a construit o casă pentru fiica lui. Gestul său de a se gândi și la alții a fost o mirare pentru toată lume din sat, care credea că banii îl vor schimba.

Nu a fost așa. Gheorghe Breaban a fost darnic, dar fiecare gest de-al său a fost făcut cu cap.

“Voi ziariştii, televiziunea, mi-aţi adus la poarta sute de oameni din toate colţurile ţării. Toţi vroiau bani, să îi ajut. Aş fi cheltuit banii în câteva zile astfel. Atâta doar ce-am ajutat pe părintele de la noi din comună, în rest n-am cheltuit nici cinci lei din ei”, le spunea în urmă cu câțiva ani, Gheorghe Breaban ziariştilor de la Monitorul de Suceava.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top