Connect with us
Miss Romania-16092015

Stil

Miss Romania: povestea divei ucise din invidie

In anul 1926 titlul de Miss Romania i-a revenit Titei Cristescu, insa frumoasa femeie nu s-a bucurat prea mult de acest statut. Viata ei urma sa fie curmata brutal din invidie!

Povestea uneia dintre cele mai frumoase femei din tara care castigase titlul de Miss Romania a luat o intorsatura tragica si misterioasa. Tita Cristescu a fost fiica unui important personaj politic al regimului comunist, si s-a bucurat de privilegiile acestui statut in timpul copilariei si adolescentei. Dupa ce a devenit Miss Romania, acest titlu i-a adus insa si multa invidie.

In Bucurestiul interbelic, Tita Cristescu era considerata o mondenitate a acelei vremi. A avut relatii amoroase controversate si se spunea despre ea ca este intretinuta financiar de cei mai bogati barbati ai Bucurestiului. O poveste care si in realitatea zilei de astazi se repeta si are sens. In acest plan, lucrurile nu s-au schimbat prea mult.

Sursa foto: romaniainourhearts.wordpress.com

Sursa foto: romaniainourhearts.wordpress.com

Tatal tinerei, Gheorghe Cristescu, prim secretar general al Partidului Comunist, a fost tot timpul constient de frumusetea iesita din comun a fiicei sale. Din acest motiv el a facut tot posibilul sa o casatoareasca pe Miss Romania cu un barbat bogat. A reusit acest lucru, iar Tita Cristescu s-a casatorit la o varsta frageda cu Alexandru Ionescu Bujor, un afacerist bogat. Atunci cand barbatul a dat gres in planul financiar s-a incheiat si casinicia celor doi.

CITESTE SI: IUBIREA SECRETA A MARELUI LENIN

Imediat dupa aceasta experienta, in 1926 Tita a castigat titlul de Miss Romania, iar portile catre lumea mondena a Bucurestiului i s-au deschis imediat. Tita avea in fata un viitor frumos, dorindu-si sa devina o celebra actrita.

Sursa foto: peopletales.blogspot.com

Sursa foto: peopletales.blogspot.com

Tanara nu a lasat deoparte realtiile amoroase controvesate, una dintre ele fiind chiar cu inginerul Liviu Ciulei. Chiar daca barbatul era mai in varsta decat Tita, avea o nevasta si doi copii, aceste aspecte nu l-au oprit sa faca o pasiune bolnavicioasa pentru Miss Romania. Dupa sase ani, timp in care Tita a sperat sa-i devina sotie, relatia lor s-a inchiat.

In luna decembrie a anului 1935, viata Titei se apropia de un sfarsit tragic. Chiar in seara zilei de Ajun, frumoasa Miss Romania a fost la cinematograf si a revenit acasa insotita de prieteni. Servitoarea a intampinat-o pe Tita la intrare, i-a spus ca Liviu Ciulei i-a adus o cutie cu bomboane in dar.

Sursa foto: ziarelive.ro

Sursa foto: ziarelive.ro

Tita a deschis cutia, si a vrut sa isi serveasca prietenii cu bomboane, dar acestia au refuzat-o. Tanara a mancat singura doua bomboane care, putin mai tarziu s-a dovedit ca i-au fost fatale. La scurt timp i s-a facut rau chiar sub ochii prietenilor. A murit la o jumatate de ora iar medicii care au ajuns la resedinta nu au mai putut face nimic pentru ea. Rezultatul autopsiei a fost moarte provocata de otravire cu cianura de potasiu. In urma unei anchete indelungate, Ciulei a fost declarat nevinovat.

Abia dupa 20 de ani de la moartea Titei, adevarul a iesit la iveala. Aflata pe patul de moarte, servitoarea acesteaia i-a povestit la ultima spovedanie unui preot ca ea a fost cea care a otravit bomboanele pentru ca Miss Romania era atat de frumoasa, avea o viata perfecta in ochii lumii si putea obtine tot ceea ce isi dorise.

Sursa foto: peopletales.blogspot.com

Sursa foto: peopletales.blogspot.com

Sursa foto: adevarul.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Cristi

    2019-01-26T00:35:08+02:00 at 0:35

    Ultima poză esta a Magdei Demetrescu, prima miss România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top