Connect with us
contract

Știri

Uite cum arata un contract prenuptial in Egiptul Antic. Avea 2,4 METRI!

Vechii egipteni luau in serios drepturile legale de dupa casatorie. Iata cum arata un contract prenuptial si ce drepturi avea viitoarea sotie.

Un contract prenuptial de 2,4 metri, ce se afla expus in cadrul Institutului Oriental din cadrul Universitatii din Chicago, dezvaluie o imagine aparent socanta a casatoriilor din Egiptul Antic.

Documentul, cu o vechime de 2400 ani, a fost conceput pentru ca, in cazul in care o casnicie nu mergea, sotia sa nu mai doreasca mancare sau bani in plus.

Femeia care a scris acest act oficial beneficia de o bucata si jumatate de argint si 36 de saci de cereale in fiecare an, pentru tot restul vietii.

„Multi oameni nu stiu ca in Egiptul Antic femeile aveau aceleasi drepturi legale ca si barbatii”, spune Dr. Emily Teeter, egiptolog in cadrul institutului unde este expus papirusul.

CITESTE SI: Și-a părăsit soțul la propria nuntă pentru că nu știe matematică

Astfel, femeile din vechiul regat puteau administra, detine si vinde proprietati private si in acelasi timp puteau avea sclavi, servitori sau turme de animale. Totodata, egiptencele puteau rezolva probleme legale, puteau face sau desface un contract de casnicie si puteau chiar sa dea in judecata un barbat, indiferent de statutul marital.

Casatoria era vazuta ca o parte importanta din societatea egipteana, iar unii istorici spun chiar ca oamenii din acele vremuri credeau ca scopul lor in viata este acela de a sa casatori.

Un barbat putea sa aiba mai multe sotii, iar acestea puteau chiar sa le fie rude, cu toate ca incestul era interzis in afara familiei regale. Putea fi folosita aproape orice scuza pentru a incheia o casnicie si oricine semna un contract prenuptial trebuia sa respecte cele stipulate in acesta.

„Acest gen de contract era foarte avantajos pentru sotie. Presupun ca atat femeia cat si familia ei puneau ceva presiune pe viitorul sot pentru a se asigura ca un astfel de contract este semnat de ambele parti”, a declarat Janet Johnson, profesor la Universitatea din Chicago, pentru dailymail.com.

Sursa foto dailymail.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top