Connect with us
Daca vrei sa scapi de placa bacteriana si de tartru intr-un mod foarte ieftin, iti aratam cum sa iti faci o apa de gura eficienta, la tine acasa!

Știri

Cum sa iti faci apa de gura acasa. Scapa de placa bacteriana cu acest remediu!

Placa bacteriana se formeaza atunci cand bacteriile se prind de dinti, din cauza unui periaj insuficient sau efectuat necorespunzator. Atunci cand aceasta este netratata, se formeaza tartrul, care este o placa bacteriana solida. In momentul in care tartrul a pus stapanire pe dintii tai, devine greu de indepartat si poate duce la alte probleme cum ar fi gingii umflate sau carii.

Pentru a scapa de aceste probleme cu dintii iti prezentam o metoda usoara, care sa iti fie de un real folos.

Pe langa faptul ca au un gust extraordinar, nucile sunt foarte folositoare pentru igiena dentara. Sunt bogate in acid folic, fier, tiamina, vitamina E, vitamina B6, potasiu, zinc si magneziu. Ca sa scapi de tartru, nu trebuie sa le mananci, ci sa iti speli dintii cu ele. Iata cum sa faci acest lucru.

Ai nevoie de circa 30 de grame de coji de nuca, pe care le vei pune intr-o oala cu putina apa. Lasa-le sa fiarba pentru circa 15 minute, apoi lasa 2 minute amestecul la racit. Inmoaie periuta de dinti in compozitia rezultata si periaza-ti dintii circa 5 minute. Vei vedea ca tartrul se va diminua considerabil.

Citeste si: Cele mai tari trucuri pentru albirea dintilor acasa

Citeste si: Stiai ca poti face asta cu pasta de dinti?

Alternativ, poti sa folosesti si urmatoarea metoda: pune patru linguri de seminte de floarea soarelui si patru linguri de flori de tei intr-o oala cu un litru de apa. Lasa sa fiarba la foc mic circa 30 de minute. Periaza-ti dintii cu amestecul rezultat. Cel mai bine ar fi sa faci acest lucru dupa fiecare masa.

De asemenea, daca vrei sa scapi de placa bacteriana, foloseste bicarbonatul de sodiu. Poti sa iti faci apa de gura cu ajutorul acestui ingredient foarte ieftin. Iata cum!

Amesteca o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apa, pune 10 picaturi de ulei esential de lamaie si patru linguri de glicerina vegetala. Pastreaza amestecul rezultat intr-un recipient care se inchide bine.

Daca vrei ca aceasta apa de gura sa fie foarte eficienta, freaca-te pe dinti inainte de culcare si dupa ce ai folosit apa de gura, cu o coaja de portocala, intrucat aceasta te ajuta sa elimini bacteriile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top