Connect with us
tigari-31072015

Stil

Adevarul despre tigari pe care industria tutunuli il tine ascuns

Dependenta de tigari nu este un aspect atat de tragic pe cat credem noi. Deveneim dependenti pentru ca subconstientul nostru asociaza fumatul cu starea de bine.

CITESTE SI: CONSUMUL DE NICOTINĂ ANULEAZĂ PLĂCERILE VIEŢII

Pana acum s-a considerat ca dependenta de tigari este una mai mult fizica decat psihica. Cercetatorii din domeniu au demonstrat contrariu.

Un exemplu pe care oamenii de stiinta il dau in acest caz este consumul de alcool. Daca pana cum nu consumai alcool si te decizi sa te apuci de baut din diverse motive, asta nu inseamna ca organsimul tau iti cere asta. Sigur, dupa ce bei constant o perioada de timp indelungata, organismul tau se va obisnui cu asta. Dar niciodata nu devenim dependenti de ceva ce nu ne face bine, acest lucru se intampla doar in cazul drogurilor de mare risc.

CITESTE SI: UITE CE PĂŢEŞTI DACĂ STAI LÂNGĂ UN FUMĂTOR DE ŢIGARĂ ELECTRONICĂ

Nicotina reprezinta o substanta naturala produsa de mai multe plante din familia Solanaceae. Frunzele de tutun uscat contin aproximativ 3-6 % nicotina. Acest drog se leaga de ceea ce se numesc a fi receptorii nicotinici si acestia obisnuiesc creierul tau cu aceasta senzatie de bine.

Asadar, poti oricand sa renunti la tigari pentru ca organsimul tau nu va avea de suferit. In schimb trebuie sa te lupti cu starile emotionale de nervozitate pe care le vei avea in urmatoarea perioada. Creierul tau s-a obisnuit cu acea stare indus de bine.

Sursa foto: community.tes.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top