Stil
Incredibila legatura dintre prieteniile din adolescenta si starea psihica de la maturitate
Prieteniile din adolescenta sunt un detaliu foarte important in dezvoltarea noastra personala, sustin cercetatorii.
Cercetatorii din domeniul psihologiei au demonstrat stiintific, in urma unui studiu detaliat, care este stransa legatura dintre prieteniile din adolescenta si starea psihica a omului ajuns la maturitate.
Cercetatorii Joseph P. Allen si Bert N. Uchino au realizat un studiu amanuntit pe aproximativ 2800 de subiecti. La finalul cercetarilor s-a ajuns la concluzia conform careia starea de sanatate psihica de la maturitate ar putea fi prezisa pe baza calitatii prieteniilor apropiate din adolescenta.
In timpul adolescentei, prieteniile care necesita o concentrare intensa pentru formarea si mentinerea relatiilor cu semenii ar putea rezulta dintr-o recunoastere instinctiva ca aceste relatii sunt asociate unei dezvoltari mentale sanatoase.
Relatia pe care o avem cu prietenul cel mai apropiat din adolescenta dezvolta sentimente intense din punct de vedere emotional dar si principii solide de viata. Atunci cand esti in plina dezvoltare, sa poti mentine o prietenie adevarata este semnul ca persoana respectiva este stabila din punct de vedere psihic.
CITESTE SI: TOP 3 TIPURI DE PRIETENI PE CARE NU TI-I DORESTI MEREU IN PREAJMA
Atunci cand gestionezi o relatie de prietenie esti pus in fata multor alegeri, dar cele mai importante dintre ele sunt: ajungerea la un consens si punerea binelui semenului in fata propriului bine.
Consensul te ajuta sa gasesti solutii in cele mai complicate situatii de viata, sa gestionezi momentele de criza si sa inveti sa asculti punctul de vedere al celuilalt, tinand cont de el.
Binele prietenului este esential in dezvoltarea noastra psihologica. Sentimentul de egosim este prezent in fiecare dintre noi, sustin specialistii. Important este sa poti trece peste impulsurile de moment si sa faci o alegere pe termen lung. Compasiunea si sinceritatea sunt sentimente de care nu cu totii suntem capabili.
Rezultatele studiului au indicat ca atat prieteniile apropiate de calitate, cat si dorinta de a apartine unui grup omogen al semenilor in timpul adolescentei au fost asociate unei stari de sanatate mentale mai bune la varsta de 27 de ani.
Tu cati prieteni din adolescenta mai ai?
Sursa foto: x-tremeradio.ro