Connect with us
Botox: proceduri de elită care vor rezolva numeroase aspecte inestetice ale tenului

Stil

Botox: proceduri de elită care vor rezolva numeroase aspecte inestetice ale tenului

Botox: proceduri de elită care vor rezolva numeroase aspecte inestetice ale tenului

Botoxul sau toxina botulinică este o proteină naturală care inhibă conducerea impulsurilor între o celula nervoasă și un mușchi. Ca urmare, mușchiul încetează temporar să se contracte, adică rămâne în repaus. Acest lucru face ridurile faciale mai puțin vizibile. Cele mai bune efecte ale utilizării toxinei botulinice se obțin atunci când ridurile sunt dinamice, adică depind de expresiile faciale. Toxina botulinică nu netezește ridurile statice, care rezultă din pierderea elasticității pielii și lăsarea acesteia.

Ce trebuie să știi despre utilizarea botoxului?

Botoxul este utilizat în medicina estetică din 2002 pentru a umple ridurile faciale, pentru a corecta asimetriile faciale și pentru a trata transpirația excesivă. În alte domenii ale medicinei, este folosit de oftalmologi, neurologi și urologi.

Botoxul este administrat sub formă de injecții subcutanate numai de către specialiști. Trebuie să reții că toxina botulinică este un medicament și poate fi administrată doar de medici cu calificare și expertiză corespunzătoare în domeniul terapiei.

Injecțiile cu botox nu sunt asociate cu durere, iar introducerea acului este comparată de pacienți cu o mușcătură de țânțari. Totuși, acest lucru depinde de sensibilitatea individuală la durere. În cazul unui prag de durere foarte scăzut, se poate folosi anestezia locală.

De la ce vârstă poate fi utilizat botox?

Pentru corectarea ridurilor faciale, botoxul poate fi utilizat la persoanele peste 18 ani. Vârsta la care se recomandă depinde însă de caracteristicile individuale ale pacientului, care includ predispozițiile genetice și expresiile faciale ale pacienților.

Uneori, chiar și la vârsta de 20 de ani, ridurile faciale devin vizibile și e recomandat să se apeleze la aceste tratamente pentru a se preveni ca ridurile să devină permanente.

Ceea ce este important de menționat, este faptul că nu este posibil ca cineva să devină dependent fizic de aceste injecții cu botox. La fel cum procedurile de întreținere și remodelare corporală te vor ajuta să ai un corp perfect și tonifiat, fără celulită sau țesut adipos, și cele cu botox vor contribui la îmbunătățirea aspectului fizic.

Efectele injecțiilor cu botox – ce așteptări poți avea?

Efectele injecțiile devin vizibile la 3-4 zile după tratament, iar rezultatul maxim poate fi observat după aproximativ 2 săptămâni. Acestea durează de la 3 la 5 luni în cazul tratamentului ridurilor faciale, iar combaterea transpirația durează până la 9-12 luni. Efectele depind de expresia feței pacientului, de zona în care a fost administrat injecția și de predispoziția individuală.

Mușchii își recapătă treptat capacitatea de a se contracta. Injecțiile repetate ale botoxului provoacă memoria musculară, ceea ce înseamnă că ridurile faciale sunt mai puțin vizibile după ce medicamentul a fost activat. Acest lucru îți permite să prelungești perioada dintre tratamentele ulterioare, menținând în același timp efectul ten ferm.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top