Connect with us
Romania, PREMIATA de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Știri

Romania, PREMIATA de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Romania a fost premiata de Organizatia Mondiala a Sanatatii in plin scandal al dezinfectantilor. Tara noastra a fost data ca exemplu pentru zeci de tari pentru o lege care a intrat in vigoare de curand.

Motivul pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza Romania este legea anti-fumat. Specialistii lauda eforturile noastre de a lupta impotriva efectelor nocive ale consumului de tutun, se arata pe site-ul organizatiei. In tara noastra au ajuns jumatate din premiile oferite de OMS cu ocazia Zilei Internationale fara Tutun.

Pachetele de tigari vor fi uniformizate! Ce alte schimbari ii mai asteapta pe fumatori

Adevarul despre tigari pe care industria tutunuli il tine ascuns

Medicii din intreaga tara fac apel catre parlamentari sa nu schimbe legea anti-fumat, chiar daca exista mai multi alesi care se gandesc la modificarea legii deoarece multi patroni de localuri au avut pierderi financiare uriase de la intrarea in vigoare a legii. Anual, peste 40.000 de romani mor din cauza fumatului, conform INS.

Persoana care a primit medaliile de la Ministerul Sanatatii, oferite de OMS, este deputata de Cluj Aurelia Cristea, initiatoarea actului legislativ.

Mai multi senatori si deputati au reactionat dur in urma intrarii in vigoare a legii anti-fumat, printre ei numarandu-se Cristiana Anghel si Cristian Bodea. „Nu sunt de acord cu aceasta lege tampita, nu sunt de acord sa interzicem total fumatul. Daca vrem sa ne sinucidem cu tigarile, ne sinucidem. Daca imi convine, stau langa un fumator, daca nu, plec de langa el”, a declarat senatorul PNL Cristian Bodea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top