Connect with us
Presedintele COSR, Alin Petrache, a anuntat ca isi va depune mandatul dupa incheierea Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.

Sport

Alin Petrache si-a anuntat demisia din fruntea COSR

Alin Petrache si-a anuntat demisia din functia de presedinte al COSR, dupa incheierea Jocurilor Olimpice de la Rio. Decizia pare a fi una de imagine, intrucat dupa aceasta Olimpiada, COSR ar trebui sa organizeze alegeri fa functiile de conducere pentru urmatorii patru ani.

”Dupa Jocurile Olimpice vom analiza in cadrul Adunarii Generale a COSR toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atat din cadrul COSR, cat si al federatiilor si cluburilor sportive.

Citeste si: Handbal: Romania – Norvegia, scor final 27-28, la Rio 2016. Tricolorele parasesc Olimpiada

Toata aceasta analiza si masurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media. In calitate de presedinte al COSR voi face ceea ce am anuntat inca de la inceputul anului, imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv,” a anuntat Alin Petrache, potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Petrache a mai spus ca s-a intors in Romania pentru o urgenta medicala, dar se va intoarce la Rio pentru a fi prezent alaturi de sportivii care mai au de concurat. El si-a cerut scuze si pentru echipamentul de calitate slaba al sportivilor de la aceasta Olimpiada.

Citeste si: Perchezitii la COSR, in cazul echipamentului sportivilor romani de la Rio 2016

”Privitor la calitatea slaba, indoielnica a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a Romaniei, imi cer scuze in numele meu personal si al COSR, atat sportivilor care au avut de suferit, cat si opiniei publice. La intoarcerea in tara, dupa Jocurile Olimpice, vom demara o ancheta interna in cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care il ocupa. Vom informa neintarziat opinia publica de rezultatele anchetei. COSR va pune in continuare la dispozitia organelor Statului toate datele si informatiile solicitate in acest caz”, se arata in comunicatul postat de Alin Petrache pe site-ul COSR.

Olimpiada de la Rio 2016 ar putea consemna cea mai slaba prestatie a Romaniei din ultimii 50 de ani. In 1952, la Helsinki, Romania reusea sa obtina o medalie de aur, una de argint si una de bronz, bilant care se inregistreaza si acum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top