Connect with us
temperatura-21072015

Știri

Cate recoduri de temperatura au fost inregistrate pe Pamant anul trecut

Incalzirea globala este un fenoment care afecteaza din ce in ce mai mult Pamantul, doar anul trecut au fost doborate o multime de recorduri de temperatura.

CITESTE SI: PREVIZIUNILE DESPRE VIITOR LUI ISAAC ASIMOV CARE TE VOR SURPRINDE

Conform raportului Stadiul Climei, in anul 2014 au fost doborate multe recorduri de temperatura inregistrate pe Pamant. Raportul a fost intocmit de sute de oameni de stiinta din zeci de tari, toti specialisti care au analizat in decursul anului toate modificarile climatice si inregistrarile majore de temperatura de pe suprafata Terrei. Iata care au fost cele mai importante puncte din raportul Stadiul Climei!

1. Temperatura globala a Pamantului este in crestere. Gazele cu efect de sera sunt direct responsabile pentru cresterea temperaturilor de pe Pamant, din cauza lor caldura in exces a fost retinuta la nivelul solului si oprita din a se dispersa in atmosfera.

2. Nivelul mediu global al dioxidului de carbon a atins un nou record. Raportul Stadiul Climei din anul 2014 care a fost facut public in urma cu doar cateva zile, a emis o avertizare foarte importanta pentru intreaga populatie a globului: nivelul mediu global de dioxid de carbon este de 387,2 parti per milion, in crestere fata de anul 2013 cu aproximativ 15%, un procentaj ingrijorator.

3. Gheata se topeste in continuare cu o viteza alarmanta  caldura provocata de temperaturile in crestere de pe intreaga suprafata a Pamantului a facut ca gheata arctica si ghetarii montani sa se topeasca mult mai rapid decat in anul 2013. Raportul Stadiul Climei a aratat ca in 2014 a fost cel de-al 31-lea an consecutiv in care s-a inregistrat o pierdere a ghețarilor la nivel global.

4. Oceanele se incalzesc din ce in ce mai mult. Iar acest lucru este infiorator pentru animalele marine, care mor pe capete din cauza caldurii si a lipsei de oxigen din apa.

Sursa foto: bunadimineata.ro

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top