Connect with us
sprancene

Știri

Știai asta despre sprâncene?

Principalul rol la sprâncenelor este de a ne proteja ochii. La fel ca și genele, sprâncenele sunt menite să ferească ochii de transpirație, murdărie și microbi. De asemenea, acestea țin la depărtare stropii de ploaie și îi forțează să curgă pe partea laterală a feței, astfel încât să nu dăuneze vederii.

Totodată, sprâncenele sunt cruciale pentru recunoașterea fircărei persoane. În mod uimitor, o persoană care nu are sprâncene este extrem de greu de recunoscut, acestea însumând una dintre cele mai importante trăsături ale feței. Într-un studiu efectuat în Marea Britanie, participanților li s-au arătat poze cu celebrități fără sprâncene. Drept rezultat, ei au reușit să recunoască aproximativ 40% dintre vedete, chiar dacă acestea erau extrem de populare.

Sprâncenele sunt extrem de importante în comunicarea non verbală, ele reprezentând una dintre cele mai expresive trăsături ale feței. Dacă analizezi puțin acest aspect, îți vei da seama că poți spune imediat cum se simte o persoană, dacă te uiți la sprâncenele ei. Deseori ați auzit că ochii sunt oglinda sufletului și aceștia spun totul despre starea noastră. De fapt, un rol mult mai important îl au sprâncenele.

O singură sprânceană are aproximativ 250 de fire de păr. Cine ar fi crezut? Acestea sunt distribuite în direcții diferite și au dimensiuni diferite. Spre exemplu, firele de păr care se află mai aproape de nas, sunt orientate în sus, în timp ce firele din extremitatea exterioară sunt orientate spre exterior.

Sprâncenele cad singure după o anumită perioadă de timp. Un fir de păr facial rezistă aproximativ 4 luni. Aceasta este o perioadă foarte scurtă, în comparație cu părul de pe cap, care poate rezista și 3 ani de zile.

Atunci când devii cârunt și sprâncenele tale îți vor schimba aspectul și culoarea.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top