Connect with us
Alegeri locale 2020. Cine sunt candidații pentru Primăria Municipiului Suceava

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020. Cine sunt candidații pentru Primăria Municipiului Suceava

Alegeri locale 2020. 14 suceveni au intrat în cursa pentru funcția de primar la Primăria Municipiului Suceava. Primăriile din țară se pregătesc pentru alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie 2020. Înscrierea candidaturilor s-a încheiat pe data de 19 august.

Alegeri locale 2020 Suceava

Alegeri locale 2020. Pe 27 septembrie au loc alegerile locale, când românii își vor exprima preferințele în materie de politiceni. Ei vor vota primari, consilieri locali și consilieri județeni întrați în cursa electorală. Campania electorală a început din 28 august și este în plină desfășurare. Se va încheia pe data de 26 septembrie, 27 septembrie fiind ziua votului.

Candidați pentru Primăria Sucevei

În cursa pentru Primăria Municipiului Suceava s-au înscris 14 candidați. De menționat este că partidele care au candidați pentru funcția de primar, au depus și liste pentru Consiliul Local. Iată cine a intrat în cursa pentru fotoliul de primar al Sucevei!

Ion Lungu- Partidul Național Liberal este actualul primar al Municipiului Suceava. Se află în fruntea primăriei din anul 2004, iar anul acesta va candidat pentru mandatul cu numărul 5.

Romeo Cristian Canură-Partidul Alianța Liberalilor și Democraților

Marius Mihai Boghian-Partidul ADER la Democrație, Educație și Reconstrucție

Vasile Constantin Boghian-Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava

Andrei Ionuț Neșculescu-independent

Dan Acibotăriță-Partidul Verde

Ioan-Dan Cușnir-Partidul Social Democrat

Alin Costinel Opincaru-Uniunea pentru Bucovina

Gheorghe Nedea-independent

Teodora Munteanu-Alianța USR PLUS – președintele organizației locale a USR.

Marian Andronache-Partidul Mișcarea Populară – este actualul viceprimar al Municipiului Suceava și președinte al Organizației Județene PMP Suceava.

Florin Sinescu-Partidul Pro România

Petru Cobzaru-Partidul Ecologist Român

Ștefan Alexandru Băișanu-Partidul Puterii Umaniste

În luna martie a anului 2020, Biroul Politic National al PNL a validat candidatura lui Ion Lungu. Ion Lungu este primarul Municipiului Suceava încă din anul 2004. La alegerile locale din 2020, Lungu candidează pentru cel de-al cincilea mandat.

Inițial, el a fost ales din partea PNL,  fiind reales în 2008 și apoi în 2012 din partea PD-L. În 2016 a fost reales din partea PNL.

Un alt nume sonor din lista candidaturilor pentru Primăria Suceava este Marian Andronache – actualul viceprimar al municipiului. El este și președintele Organizației Județene a PMP Suceava.

Dan Ioan Cușnir, liderul Organizației PSD Suceava, este candidatul pentru primărie.

Candidatul USR pentru Primăria Municipiului Suceava este Teodora Munteanu, presedintele organizatiei locale a USR.

Candidați pentru Consiliul Local

Partidele care au candidați pentru funcția de primar au depus și liste pentru Consiliul Local.

La Consiliul Local au fost înregistrate și trei candidaturi independente. Este vorba despre Andrei Lucian Bacoș, precum și ale candidaților de primar Andrei Ionuț Neșculescu și Gheorghe Nedea.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top