Connect with us
Alegeri locale 2020 Oradea - prezentarea candidaților

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020 Oradea – prezentarea candidaților

Alegeri locale 2020 Oradea: Cine se luptă pentru scaunul de edil, după ce Ilie Bolojan, primarul orașului timp de 12 ani, a anunțat că nu va candida în acest an. Bolojan luptă, la acest scrutin, pentru funcția de preșdinte CJ Oradea.

Renunțând la funcția de primar după 3 mandate, Ilie Bolojan le lasă cale liberă celorlalți candidați, care au șanse de a primi șefia Oradei.

Alegeri locale 2020 Oradea. Iată ordinea pe listă pentru funcția de primar:

În 2020 are loc a opta rundă de algeri pentru administraţiile locale de la căderea comunismului. Pe 27 septembrie 2020, în fiecare județ și municipiu, locuitorii vor pune ștampila de vot pe candidații în care au încredere că vor gospodări urbea și județul în următorii 4 ani. Ca în fiecare an, la algereile locale, cetăţenii pot vota numai în localitatea de domiciliu.

Oradea este cel mai dezvoltat și mai mare oraș din Vestul României, afându-se în județul Bihor.

Biroul Electoral Municipal Oradea a stabilit ordinea pe buletinele de vot. Iată ordinea pentru Primăria Oradea, notând în continuare câteva informații despre cei trei candidați cu cele mai mari șanse de câștig: Florin Birta, Emilian Pavel și Ioana Mihăilă.

FLORIN BIRTA, PNL

Este viceprimarul orașului Oradea din 2016, fiind anterior consilier al actualului primar Ilie Bolojan. A mai fost preşedintele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea.

BOGDAN MANAFU, PMP

CSEKE ATTILA, UDMR

EMILIAN PAVEL, PSD

A terminat masterul în protecţia mediului, oferind consultanță în domeniu și director în Ministerul Tineretului şi Sportului. A fost ales europarlamentar în 2014, unde activază până în prezent.

DANIELA GHIURO, ALDE

IOANA MIHĂILĂ, USR PLUS

A absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, fiind de profesie medic specializat în endocrinologie.

DANIEL POP, PRO ROMÂNIA

ZATYKO GYULA, PPMT

MIRCEA JACAN, POL

Așadar, orădenii sunt așteptați la urne în 27 septembrie, pentru alegeri locale 2020, unde își vor desemna un nou primar pentru următorii 4 ani. De asemnea, pe lângă funcția de edil al municipiului Oradea, cetățenii vor alege și partidul majoritar din Consiliile Local și Județen.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top