Connect with us
Alegeri locale 2020 Primăria Sectorului 5 al Capitalei - cine sunt candidații

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020 Primăria Sectorului 5 al Capitalei – cine sunt candidații

Alegerile locale 2020 au loc în data de 27 septembrie, așa că toți candidații mai au la dispoziție doar câteva zile de campanie, în care pot convinge cetățenii că sunt demni de votul lor. Deși ne confruntăm cu o situație deosebită prin care nimeni nu a mai trecut până acum, autoritățile au decis că este important ca alegerile locale să nu fie amânate din nou, așa cum s-a întâmplat în vara care tocmai a trecut. Așadar românii vor merge la vot într-o săptămână, respectând desigur normele de distanțare socială, purtarea măștii de protecție  și toate celelalte reguli de igienă impuse în pandemie. Pentru Primăria sectorului 5 al Capitalei au intrat în cursă 11 candidați, care speră să obțină funcția de primar. Printre aceștia se numără și fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, dar și actualul primar din sectorul 5, Daniel Florea.

Cine candidează pentru Primăria Sectorului 5 al Capitalei

Pentru Primăria Sectorului 5 sunt 11 candidați înscriși în alegeri. Dintre aceștia, locuitorii sectorului 5 vor trebui să îl aleagă pe cel care urmează să le fie primar în următorii 4 ani.

Daniel Florea (PSD) – Este de profesie jurist și în prezent deține funcția de primar al sectorului 5. Acesta candidează pentru încă un mandat fiind susținut de PSD.

Cristian Piedone Popescu (Partidul Puterii Umaniste) – De profesie economist, Cristian Popescu Piedone candidează susținut de PPU. El a avut în trecut funcția de primar al sectorului 4 și este considerat a fi principalul adversar al lui Daniel Florea în curs alegerilor din acest an.

Cristian Tudor Băcanu (PNL, susținut de Alianța USR PLUS) – Este de profesie avocat și în prezent deține funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției.

Marian Daniel Vanghelie (Partidul Social Democrat Independent)- Este de profesie tehnician și a deținut funcția de primar al sectorului 5 între anii 2000 și 2015. Din data de 6 aprilie 2015 Vanghelie a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție.

Cătălin Lucian Iliescu (PMP) – inginer

Ion Valentin Voicu (ALDE) – Este inginer și actual consilier general.

Ştefan Pirpiliu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – inginer

Florin Ciomag (Mişcarea Alianţa Patrioţilor Români) – antreprenor

Octavian Mirea (Partidul Ader la Democraţie Educaţie şi Reconstrucţie) – inginer

Adrian Fundeneanu (Partidul Neamul Românesc) – antreprenor

Adrian Ion Urichianu (PRM) – profesor universitar

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top