Connect with us
Alegerile locale 2020. Ei sunt candidații la Primăria București

Alegeri Locale 2020

Alegerile locale 2020. Ei sunt candidații la Primăria București

Mai este doar o săptămână până la alegerile locale 2020, iar candidații la primăria București mai au puțin timp la dispoziție să își convingă electoratul că merită aleși. În curs pentru primăria generală a Capitalei au fost validați de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti 18 candidați. O singură candidatură a fost respinsă, cea a omului de afaceri Viorel Cataramă.

Cine candidează la alegerile locale 2020 pentru Primăria Capitalei

Iată care sunt candidații cu cele mai mari șanse la Primăria generală a Capitalei:

Gabriela Firea, PSD– Gabriela Firea, în vârstă de 48 de ani este președinte al PSD București și candidează pentru al doilea mandat de primar din partea PSD. Înainte de a fi primar ea a lucrat în televiziune, fiind jurnalistă și prezentatoare de știri la unul dintre cele mai importante posturi tv. Firea are studii în economie și în anul 2012 a decis să între în politică, înscriindu-se în PSD. Ulterior a fost aleasă senatoare de Ilfov, funcție pe care a avut-o până în anul 2016 când a devenit primar.

Traian Băsescu, PMP– În vârstă de 68 de ani, Băsescu fost primar al Capitalei între anii 2000 și 2004. A avut și două mandate de președinte al României. Înainte de a fi primar a deținut funcția de deputat de Vaslui timp de 8 ani (1992-2000). El a mai deținut și funcția de ministru al Transporturilor. Între anii 1981-1987 a fost comandat de navă.

Nicuşor Dan, independent- Deputatul în vârstă de 50 de ani candidează ca și independent, însă este susținut de o forță politică formată din PNL și USR-PLUS. PNL a decis să renunțe la un candidatpropriu după ce s-a dovedit faptul că Nicușor Dan are șanse mai mari să obțină mandatul de primar al Capitalei. Acesta a devenit popular datorită mai multor acțiuni civice de protest și de salvare a patrimoniului din București, fiind fondatorul Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), devenit mai apoi USR. El s-a retras totuși din această formațiune în anul 2017. A mai candidat până acum de două ori la funcția de primar al Bucureștiului.

Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE- În vârstă de 68 de ani, Tăriceanu este liderul ALDE și a deținut până acum mai multe funcții importante în stat: deputat, ministru al Finanțelor Publice, deputat, premier și în prezent este senator.

Printre candidații la Primăria București se numără și:

Ilan Laufer, Partidul Forţa Identităţii Naţionale- Are 38 de ani și candidează pentru Primăria Bucureștiului din partea Partidului Forţa Identităţii Naţionale. Profesor de educație fizică și sport, Laufer a fost ministru al Mediului de afaceri, comerț și antreprenoriat și, din decembrie 2018, a ocupat funcția de consilier onorific al fostului premier Viorica Dăncilă, ca membru PSD. În noiembrie 2019 a ieșit din rândul social-democraților.

Ioan Sîrbu, “Pro București 2020”– Generalul Ioan Sîrbu (62 de ani) a fost fost director al Spitalului Militar Central. este susținut pentru funcția de primar al Capitalei de către alianța electorală “Pro București 2020”, formată din Partidul București 2020 al lui Robert Negoiță, primar al Sectorului 3, și Victor Ponta, liderul Pro România. Ioan Sîrbu a fost și şef al Direcţiei Medicale a Armatei.

Alexandru Ion Coita- are 39 de ani și este expert în relaţii internaţionale și candidează din partea Partidului Republican din România pentru funcția de primar al Capitalei. Alexandru Coita a fost numit consilier onorific de fostul premier Viorica Dăncilă, dar nu a ocupat această funcție prea mult timp. El a mai avut și funcția de secretar de stat la ministerul transporturilor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, însă a pierdut funcția odată cu sosirea guvernului Ponta.

Bogdan Stanoevici – Actorul în vârstă de 62 de ani candidează fiind susținut de Partidul Social Democrat Independent. Acesta are în prezent funcția de director al Circului Metropolitan Bucureşti și a mai fost ministrul Românilor de Pretutindeni în guvernul Ponta.

Cătălin Ioan Berenghi- Are 39 de ani și este ghid montan. Berenghi este un candidat independent pentru Primăria Generală a Capitalei.

Florin Călinescu- Binecunoscutul actor  candidează pentru un mandat de primar general al Capitalei, din partea Partidului Verde, al cărui lider este.

Radu Ghidău – Are 47 de ani și este de profesie avocat și candidează din partea Partidului Alianţa Naţional Ţărănist. Acesta a fost deputat de Arad în perioada 1996-2000, ales pe listele PNTCD. A mai avut și funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului în 2012.

Magdalena Valentina Bistriceanu– Are 48 de ani și este economist. Acum ea candidează din partea Partidului Ecologist Român, însă în trecut a fost vicepreședinte al PMP.

Octavian Bădescu- La 45 de ani este de profesie economist și candidează ca independent la Primăria Generală a Municipiului București. El este om de afaceri și fondator al unei companii de curierat.

Radu Octavian Moraru- Are 51 de ani și este controlor de trafic aerian și candidează ca independent la funcția de primar.

John-Ion Banu- John-Ion Banu (60 de ani), om de afaceri, de profesie inginer, candidează din partea Partidului Naţiunea Română.

Claudiu Richard Târziu- La 47 de ani este de profesie  jurnalist și candidează din partea Alianţei pentru Unirea Românilor.

Ileana Daniela Nănău- Este de profesie inginer și candidează din partea Partidului România Mare (PRM) la Primăria Generală a Bucureștiului.

Sebastian Popescu- El este cel mai tânăr candidat la Primăria Generală a Bucureștiului, având doar 37 de ani. Acesta candidează din partea Partidului Noua Românie și este medic veterinar.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top