Connect with us
Cât mai stă Gabriela Firea la Primăria Capitalei. Nicușor Dan așteaptă să-i ia locul

Alegeri Locale 2020

Cât mai stă Gabriela Firea la Primăria Capitalei. Nicușor Dan așteaptă să-i ia locul

Până când va avea loc depunerea jurământului, Gabriela Firea este în continuare primarul Capitalei. Pe de altă parte, la mijloc există un conflict legat de numărarea voturilor. După ce inițial și-a recunoscut înfrângerea, acum Gabriela Firea a sugerat că va apela la Instanță, pentru a cere renumărarea voturilor.

Cât mai stă Gabriela Firea la Primăria Capitalei

Până la depunerea jurământului, Gabriela Firea este în continuare Primarul General al Capitalei. Conform legii primarul depune jurământul prevăzut la art. 117 în prima ședință privind ceremonia de constituire a consiliului local sau în fața judecătorului delegat, în camera de consiliu, în cazul în care prima ședință privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc în termen de 60 de zile de la data alegerilor.

Situația este cu atât mai delicată, cu cât la Primăria Capitalei, a izbucnit un scandal în ceea ce privește numărul de voturi. În timp ce Nicușor Dan se vede deja în postura de primar și își face planuri, Gabriela Firea sugerează că va apela la Instanță pentru a cere renumărarea voturilor.

Nu se știe ce șanse sunt se se întâmple asta, întrucât PSD, nu a depus această contestație în termenul legal. Firea spune că s-au găsit inadvertențe, procese verbale semnate în alb, sau mâzgâlite, modificate, completate cu carioca peste pix, toate în defavoarea ei.

Acum Firea se așteaptă ca Guvernul Orban să accepte renumărarea voturilor din București.

„Din respect pentru democrație, cred că Guvernul trebuie să accepte să se numere din nou voturile din București. Dacă acest guvern PNL, care a organizat alegerile, dorește să planeze o suspiciune asupra faptului că în București s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsească o soluție de bună voie. Chiar dacă nu mai suntem în termen (de depunerea a contestației – n.red.), este voința organizatorului, deci Guvernul României, să decidă numărarea voturilor în București și în toate cele șase sectoare. Este voința organizatorului”, a spus Gabriela Firea, miercuri, la sediul PSD.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top