Connect with us
Cel mai tânăr candidat la Primărie. A decis să-l înfrunte pe primarul aflat în funcție de 18 ani

Alegeri Locale 2020

Cel mai tânăr candidat la Primărie. A decis să-l înfrunte pe primarul aflat în funcție de 18 ani

Cel mai tânăr candidat la Primărie din România are doar 25 de ani și a renunțat la viața de bucureștean, pentru o localitate din județul Maramureș, care este și satul său natal. Tânărul a decis să se înscrie în cursa electorală împotriva primarului din Săliștea de Sus, primar aflat în funcție de 18 ani.

Cel mai tânăr candidat la Primărie

Se numește Cristian Opriș și este cel mai tânăr candidat la Primărie din România. Acesta are 25 de ani și este asistent universitar în București și expert evaluator al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Tânărul a terminat două facultăți și trei programe de masterat, după care a decis să intre în cursa electorală. A plecat din București cu scopul de a deveni primarul unei localități cu doar 5000 de oameni.

„Oamenii de bine nu prea fac pasul înspre politică și nefăcând pasul înspre politică n-ai cum să ajungi să devii factor decizional ca să poți să transformi România într-o Românie ideală”, a declarat Cristian Opriș.

Candidatul la Primăria din Săliștea de Sus a declarat că a intrat în cursa electorală după ce a văzut în țară alte exemple de primari tineri. Tânărul a declarat că s-a gândit că localnicii vor fi mai reținuți și mai puțin deschiși spre nou și spre schimbare, însă și-a dorit să încerce.

El a spus că aceasta a fost o decizie grea, dar necesară pentru orașul care este condus din 2004 de același primar. A renunțat la cariera din București pentru a se întoarce în satul în care s-a născut și a copilărit. Cristian a candidat împotriva unui edil local aflat în funcție de 18 ani.

„Ne uităm cu invidie la vecinii noştri din Dragomireşti, care au ajuns să fie mult mai dezvoltaţi decăt noi, deşi sunt un oraş mai mic, şi cu toate acestea, cetăţenii săi au cerut prin referendum local să redevină comună. Noi nu simţim că suntem oraş decât în taxele şi impozitele pe care le plătim, iar cei din primărie în salariile pe care le încasează”, a spus tânărul.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top