Connect with us
Doi lideri PSD au primit interdicție să candideze la alegerile locale. Decizie definitivă a instanțeiDoi lideri PSD au primit interdicție să candideze la alegerile locale. Decizie definitivă a instanței

Alegeri Locale 2020

Doi lideri PSD au primit interdicție să candideze la alegerile locale. Decizie definitivă a instanței

Din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm, mai multe domenii au suferit schimbări, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020 ar fi trebui să se desfășoare în vară. Acestea au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În acest context, doi lideri PSD au primit interdicție să candideze la alegerile locale din Mureș. Decizia Tribunalului este definitivă.

Doi lideri PSD au primit interdicție să candideze la alegerile locale. Decizie definitivă a instanței

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Ghiorghe Gliga, nu va putea candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, după ce Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins, definitiv, apelul formulat împotriva unei decizii anterioare a Tribunalului Mureș. Acesta are interdicție de a candida pentru o funcție publică până în luna noimebrie, ca urmare a unei condamnări la un 1 an de închisoare cu suspendare, după ce Agenția Națională de integritate (ANI) a constatat că se afla în conflict de interese. În perioada 2009-2011 Gliga și-a angajat soția la cabinetul parlamentar.

„Admite contestaţia formulată de contestatorul B.C. (cu datele) împotriva Hotărârii numărul 22 din data de 15.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş. Anulează Hotărârea numărul 22 din data de 15.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş privind admiterea şi înregistrarea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş a domnului G.V.G. propuse de Partidul Social Democrat depusă la BECJ nr. 28 Mureş. Respinge candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş a domnului G.V.-G., propusă de Partidul Social Democrat.”, arată decizia Tribunalului.

Maria Precup, vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD, nu va putea nici ea să candideze la aceste alegeri, pentru funcția de primar al orașului Reghin. Tribunalul Mureş a respins, duminică, prin hotărâre definitivă, candidatura Mariei Precup, vicepreşedinta Organizaţiei de Femei a PSD la funcţia de primar al municipiului Reghin, ca urmare a rămânerii definitive a raportului ANI prin care aceasta a fost declarată incompatibilă.

Până la 19 august, birourile electorale de circumscripţie au acceptat sau au respins, prin hotărâre, candidaturile depuse. Acum este o perioadă de contestaţii. La 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii aduc la cunoştinţa birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top